Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
problemi

Je li HŽ-u jedna nadstrešnica doista nepremostiv trošak?

zeljeznica (1)
presnimila Lj. Risek
10.10.2011.
u 11:49

U MO-u Kaniži ojađeni su što se HŽ već godinama oglušuje o molbe da na željezničkoj postaji u Kuljevčici za putnike postavi – običnu nadstrešnicu

– Iz mjesnih odbora Salinovec, Ivanečko Naselje, Ivanečki Vrhovec, Vitešinec, Punikve i okolnih naselja svaki dan mnogo učenika i radnika vlakom putuje u Varaždin. Premda im na ruku ide razmjerno jeftin željeznički prijevoz, putovanje im otežava činjenica da do najbliže stanice u Ivancu (ili u Stažnjevcu) trebaju putovati i po nekoliko kilometara. Stoga molimo da Grad Ivanec s HŽ-om aktualizira mogućnost uređenja nove željezničke postaje u Ivanečkom Naselju, jer pruga njime prolazi i ono bi svim mještanima bilo najbliža i najprirodnija lokacija – predložio je uime stanovnika prigradskih ivanečkih mjesnih odbora Stjepan Hudoletnjak, predsjednik Mjesnog odbora Salinovca.

Da su mještani za to uvelike zainteresirani, pokazuje i podatak da su u međuvremenu problem i sami istražili i došli do informacije da nova postaja ne bi smjela biti preskupa, jer bi se u Ivanečkom Naselju mogla urediti na površini kojoj je vlasnik HŽ.

A da i mještani drugih naselja koja gravitiraju pruzi Varaždin – Ivanec – Golubovec žele da se, nakon dugih godina, željeznička infrastruktura na tom pravcu osuvremeni po, barem, minimalnoj mjeri putnika 21. stoljeća, pokazuje i apel Zdravka Križeka, predsjednika Mjesnog odbora Kaniže.

– Učenici i ostali putnici iz Kaniže, Jerovca i okolice koji gravitiraju željezničkoj postaji u Kuljevčici žale se da već niz godina vlak čekaju na otvorenom. Iako smo i putem mjesnog odbora više puta molili da se postavi makar nadstrešnica koja će štititi putnike od atmosferskih prilika, na sve dosadašnje pozive HŽ se oglušio – ojađen je Križek, a mještani se pitaju je li to HŽ-u doista tako velik trošak. S obzirom na to da HŽ već godinama ignorira molbe za nadstrešnicom u Kuljevčici te da im je čekanje vlaka na nenaseljenom terenu pokraj gole pruge – gdje ih nemilice „briju“ vjetar, snijeg i kiša – osobito neugodno u zimskim mjesecima, gradonačelnik Milorad Batinić kazao je da će, ne uredi li nadstrešnicu HŽ, to učiniti Grad Ivanec. U međuvremenu, u rješavanje problema s HŽ-om uključit će se gradske službe.

 

S građevinskim otpadom – zasad nikamo

 

    Građane muči i pitanje – kamo odložiti građevinski otpad. Na pitanje Gorana Slavinca iz Jerovca kamo mještani mogu odložiti otpad od rušenja starih kuća, staja i drugih objekata, rečeno je da – zasad nikamo. Razlog tomu je što Varaždinska županija, čija je to zakonska obveza, odlagalište građevinskog otpada do danas nije uredila.

- Obveza Grada kao institucije jest uređenje reciklažna dvorišta. O tomu razgovaramo s Komunalnom tvrtkom Ivkom i tražimo lokaciju, kako bi Ivanec za svoje područje riješio problem odlaganja građevinskog otpada – poručio je pročelnik za komunal Stanko Rožman.

Ključne riječi

Komentara 6

Avatar Grunf
Grunf
12:33 10.10.2011.

nitko nije ponudio dovoljno veliku proviziju

C1
c11dugi
12:45 10.10.2011.

Na zalost tako je svagdje. Svaki dan prodjem pored iste ovakve jadne stanice u Remetincu koja izgleda isto kao i prije 30 godina kad na tom krizanju nije bilo ni zatvora, a u okolici je bilo 10 kuca. Sad cijeli taj dio ima ispred sebe Laniste, a iza tisuce kuca u Klari i nista se nije promijenilo. Prosli mjesec su popravljali i lijepo uredili veliki dio Remetinecke ali se ni jedan umni inspektor gradjevine ili neki planer prostora nije sjetio ne te stanice (ona je i tako pod HZ) vec napraviti doslovno 30 metara nogostupa i spojiti krizanje remetinecke s krizanjem od zatvora. Svaki dan stotine djece i stanara, te posjetitelja zatvora prodje preko tog mjesta po blatu padajuci po glavnoj prometnici.

SB
sbb
17:01 10.10.2011.

A u meduvremenu umjesto izgradnje tih skromnih nastresnica, direktori HZ si izgradili vile sa tim istim materijalom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije