Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 173
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u bruxsellesu

Jakovčić na Euromediteranskoj skupštini lobira za kakvoću voda

jakovčić
VL
02.07.2010.
u 16:54

Naglasio je kako je potrebno posvetiti se projektima za očuvanje kvalitete voda te projektima za gospodarenje i zbrinjavanje otpada kako bismo poboljšali kvalitetu života.

Danas je u Bruxellesu održan prvi sastanak ARLEM komisije za ekonomske, socijalne i teritorijalne poslove (ECOTER). Tema sastanka bio je urbanistički razvoj u zemljama Mediterana.

Sastanak su otvorili i vodili Istarski župan Ivan Jakovčić i Luc Van den Brande, predstavnik belgijske regije Flandrije te bivši predsjednik Odbora regija Europe. Khalid Al-Hnaifat, predstavnik regije Greater Tafilan iz Jordana, izvjestitelj komisije ARLEMA za urbanistički razvoj, iznio je najvažnije smjernice iz privremenog izvještaja o urbanizmu na Mediteranu. Julia Jordan iz Misije unije za Mediteran predstavila je prioritete francuskog supredsjedništva Unije za Mediteran, Jean Louise Viele iz Europske komisije – DG EUROPEAID prezentirao je smjernice i programe Europske komisije za razvoj Mediterana.

Tijekom rasprave istarski župan Jakovčić naglasio je kako je potrebno posebnu pozornost posvetiti projektima za očuvanje kvalitete voda te projektima za gospodarenje i zbrinjavanje otpada kako bi kroz održivi razvoj Mediterana poboljšali kvalitetu života svih građana na tom području.
 
Svoj doprinos raspravi dali su i prof. dr. Joseph Mifsud, predsjednik Sveučilišta Euro – Mediterana, Najat Rachadi iz UNDP-a iz Ženeve, direktorica Odjela za politiku, komunikaciju i strateške operacije, Pascale Cabrillat, predstavnica Caisse des Depots grupe te Jackie Church, predstavnica Europske banke za ulaganja.

Komentara 2

DU
Deleted user
18:25 08.07.2010.

Znate zasto lobira? Jer je dobio lovu od jedne strane firme koja se bavi proizvodnjom pogona za prociscavanje vode za komunalna poduzeca!!!

DU
Deleted user
17:05 02.07.2010.

hehe šta ovaj tupoglavi zna o lobiranju pa on ne zna ni engleski

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije