Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 152
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Gospodarstvo

Isporučili osam vagona za Hrvatske željeznice

vagoni, HŽ (1)
Foto: Vjeran Žganec-Rogulja/PIXSELL
1/4
08.09.2011.
u 16:13

Radionica željezničkih vozila zapošljava 200 ljudi. Uz ostalo, radi i na izradi prototipa teretnog vagona kakav nije proizveden u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina

ČAKOVEC – HŽ Infrastruktura preuzela je osam vagona serije US-zž namijenjenih prijevozu tračnica, koje je za potrebe te državne tvrtke rekonstruirala čakovečka tvrtka Radionica željezničkih vozila, preuredivši rabljene teretne vagone. Posao je to vrijedan 2,170.000 kuna. Vagone te serije HŽ Infrastruktura koristit će u remontu pruga diljem Hrvatske. Njima će se prevoziti tračnice na mjesto izvođenja radova, a zbog konzolnih dizalica s obje strane, istovar bit će brži nego dosad. 

– To je osobito važno sada kada se očekuje otvaranje novog ciklusa investiranja u željezničku infrastrukturu u Hrvatskoj – istaknuo je Branimir Jerneić, predsjednik uprave HŽ Infrastrukture. Radionica željezničkih vozila zapošljava 200 ljudi. Uz ostalo radi i na izradi prototipa teretnog vagona kakav nije proizveden u Hrvatskoj u posljednjih 20 godina. 

– Planiramo iskorak na strana tržišta – kazao je direktor Dražen Vidović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije