Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
petrinjski susreti

HVIDR-a domaćin ratnicima, prijateljima i gostima

petrinja (1)
Foto: Antun Petračić/VLM
1/6
07.09.2013.
u 16:45

- U cijelosti je ostvaren cilj. Našim druženjem osnažena je suradnja vojnih i civilnih invalida, hrvatskih branitelja općenito i prijateljskih udruga građana-kazao je Antun Pintar, predsjednik HVIDR-a Petrinja.

PETRINJA – Gradska HVIDR-a Petrinje danas je devetu godinu za redom domaćin tradicionalnih Petrinjskih susreta invalida, branitelja, dragovoljaca i prijatelja iz stradalničkih udruga Domovinskog rata, civilnih žrtava i građanskih udruga.

Sudjeluju predstavnici iz više kontinentalnih županija, Grada Zagreba, te iz Kostrene, Kastava i Kupresa u BiH. Poslije Čavoglava i državnih godišnjih sportskih igri invalida, kažu organizatori, ovo je po masovnosti treći skup ove populacije u Hrvatskoj, a cjelodnevno okupljanje prošlo je bez političkih istupa. Jedino je na otvorenju predsjednik Gradskog vijeća Darko Dumbović, kao predsjednik Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Petrinje, pozvao nazočne na sjećanje za Vukovar i Vladu RH da „stopira ovaj cirkus s dvojezičnim pločama“.

O ideji susreta govorio je predsjednik NO HVIDR-a Srećko Telar, a otvorio ih je gradonačelnik Darinko Dumbović. Izaslanstva su položila vijence ispod križa na groblju Sv. Bendikt i uz spomenik branitelja i osloboditelja Petrinje, a sastavi muškaraca, žena i u kombinaciji natjecali su se u stolnom tenisu, šahu, ribolovu, visećoj kuglani, pikadu, bočanju i kartanju bele. Odigrana je i revijalna nogometna utakmica veterana.

Današnje okupljanje ratnika i njihovih gostiju dio je programa ovomjesečnih Dana sjećanja na stradanje Petrinjaca i rušenje grada u krvavom rujnu 1991.

- U cijelosti je ostvaren cilj. Našim druženjem osnažena je suradnja vojnih i civilnih invalida, hrvatskih branitelja općenito i prijateljskih udruga građana-kazao je Antun Pintar, predsjednik HVIDR-a Petrinja.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije