Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Grad Varaždin

Habuš: Ustupci o kojima priča T7 grupa baš i nisu neki

'02.11.2011., Prostorije HNS-a, Varazdin, Novoizabrani gradonacelnik Grada Varazdina Goran Habus Photo: Marko Jurinec/PIXSELL'
'Marko Jurinec/PIXSELL'
29.12.2011.
u 08:58

Poziv građanima za besplatnu obradu smeća samo je marketinški trik, jer će građani Varkomu i dalje plaćati što su plaćali i dosad

– Ustupci o kojima priča T7 grupa baš i nisu neki ustupci. Prolongiranje plaćanja za obradu otpada samo je odugovlačenje s otplatom, ali cijena ostaje ista, što je najspornije. Nemam mandat da takvu cijenu građanima pošaljem na plaćanje – kazao je danas varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, komentirajući jučerašnje izjave predstavnika T7 grupe. Napomenuo je i da su gradski čelnici vrlo dobro upoznati s cijelom problematikom te, da je bilo sposobnosti bivše vlasti da pregovara s T7 grupom, do ovakve situacije ne bi ni došlo.

– Svi su ugovori predmet istrage i u svakoj uređenoj državi bilo bi normalno da takvi ugovori budu stavljeni izvan snage, dok se ne utvrdi jesu li štetni ili ne – kazao je Habuš. Dodao je i da su različita mišljenja pokazala da je ugovor za mehaničko-biološku obradu otpada ništetan  te da su tražili još jedno stručno mišljenje i, bude li i ono išlo u tom smjeru, Grad će sudskim putem tražiti proglašenje ništetnosti. S T7 grupom spremni su pregovarati o rješenju problema aerodroma i zemljišta u Ulici Vilka Novaka. Komentirao je i poziv T7 grupe građanima da tijekom siječnja dovezu besplatno svoj otpad na zbrinjavanje u njihovu tvornicu u Brezju.

– T7 grupa nema dozvolu ni za probni rad tvornice. To je marketinški trik, a građani će i dalje plaćati Varkomu što su plaćali i dosad. To je spin – kazao je Habuš. Komunalni pročelnik Vlado Vlašić dodao je i da bi to bilo kršenje zakona te da će inspekcije morati odraditi svoje.

Ključne riječi

Komentara 3

TO
tom
14:35 29.12.2011.

jesu li ti novi na čelu s drinkerom HABUŠEM u varaždinu već nešto napravili i riješili ili još uvijek samo filozofiraju?

Avatar nekakav
nekakav
18:01 31.12.2011.

pa nek habuš natjera svoju ekipu koja kontrolira županiju, pa da se izda dozvola za rad t7 grupi... a kakve bi to ustupke trebala firma napraviti? tolki kapital se utukao u postrojenje, i sad bi trebali raditi s gubitkom, sve radi lijepih želja pijanca?! nek habuš bude pola gradonačelnika varaždina kao što je bio ćehok, pa će vž na nešto ličiti. nek habuš dovuče u vž trećinu novca kojeg je čehok, za gradnju kanalizacije, pos-a, nek samo četvrtinu zemljišta državnog dobije od države u odnosu na ono što je čehok. ljudi koji prate vž znaju o čemu govorim.

ST
Stojimir
18:40 10.01.2012.

Problem ipak leži u tome da je Čehok za vrijeme obnašanja dužnosti gradonačelnika potpisao mnogo za grad ŠTETNIH DUGOROČNIH UGOVORA koji ak se raskinu, grad treba isplatiti odštetu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije