Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokirani mještani

Gromada leda iz vedra neba pala desetak metara od kuće

Led
Edi Ritoša
22.09.2012.
u 22:28

Za vedrog dana, kad nije bilo naznaka nevremena ni naoblake, gromada leda velika kao sadržaj jednih tački pala je s neba na livadi u okolici sela Ritošinom Brigu

Nesvakidašnji događaj zabilježen je danas poslijepodne u Istri. Za vedrog dana, kad nije bilo naznaka nevremena ni naoblake, kako javlja meteorološki portal IstraMet, oko 18.20 sati, gromada leda velika kao sadržaj jednih tački pala je s neba na livadi u okolici sela Ritošinom Brigu na području Općine Vižinada.

Komadina leda koju su očevici opisali kao gromadu veliku oko pola metra visine, dug i širok oko metar, težila je - procjenjuju - do 500 kilograma.  Prva kuća udaljena je desetak metara, a jednako toliko i glavna cesta. Žitelji Ritošinog Briga okupili su se oko ledene gromade koja se od siline udarca dijelom rasprsnula.

Svjedoče da je pad pratio šum koji je podsjećao na jato ptica u letu, balon na helij, a zvuk se pojačavao sve dok ga nije zamijenio tresak. Gromadu je prvi ugledao mještanin Edi Ritoša koji je pozvao poznatog astronoma i voditelja zvjezdarnice udaljene svega par kilometara  Korada Korlevića. No, znatiželjnim mještanima nije ostalo ništa od neobične pošiljke s nebesa jer se led - otopio!

Prema njegovom tumačenju moguće je, prenosi IstraMet,  da led čak potječe  iz neispravnog zahoda zrakoplova. Iznad istarskog poluotoka vrlo je prometno, no u pulskoj zračnoj luci nema prijavljenih kvarova na zrakoplovima.

Ključne riječi

Komentara 15

FI
fiberglas
23:08 22.09.2012.

Sa aviona, nema dileme . :) Dobro je prošlo.

RA
rasimcanaj
23:16 22.09.2012.

Kao u filmu " The Day After Tomorow" ( dan poslije sutra)

LI
ličkavučina
22:40 22.09.2012.

Sjećam se jednog isto takvog događaja samo što je čovjeku palo na krov i probilo u dnevni boravak. Poslije se ustanovilo da je to bilo iz WC a nekog aviona.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije