Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bura oko osnivanja

Glazbena škola seli u prostore koje godinama koristi Konzulat Srbije

Igor Gavrić
Branimir Bradarić/VLM
12.04.2013.
u 13:57

Postoje indicije da se sve to oko kupovine zgrade i buduće adrese škole u objektu koji je nelegalan rade samo radi osobnih interesa Vojislava Stanimirovića, kažu iz HDZ-a.

Jednoglasnom odlukom prisutnih vijećnika SDP-a i SDSS-a te jedne neovisne vijećnice danas je Gradsko vijeće Vukovara donijelo odluku o osnivanju Osnovne glazbene i plesne škole Vukovar. Škola bi, prema najavama, trebala biti smještena u objektu koji trenutno koristi Generalno Konzulat Republike Srbije koji se uskoro seli u obiteljsku kuću koja je u vlasništvu Aleksandra Stanimirovića, sina čelnika SDSS-a Vojislava Stanimirovića.

I dok su svi vijećnici rekli da su za osnivanje škole sadašnja zgrada konzulata, koja je nelegalno izgrađena u vrijeme okupacije Podunavlja i koju grad Vukovar od obitelji Zgonjanin koja živi već godinama u Srbiji kupuje za 1,3 milijuna kuna, izazvala je pravu buru tijekom rasprave.

– Postoje indicije da se sve to oko kupovine zgrade i buduće adrese škole u objektu koji je nelegalan rade samo radi osobnih interesa Vojislava Stanimirovića. U cijeloj toj priči grad Vukovar je samo posrednik. Toliko je drugog kvalitetnog prostora u gradu koji se mogao iskoristiti ali se nije željelo, rekao je Ivan Penava, predsjednik Kluba vijećnika HDZ-a.

Na isti način reagirao je i Pilip Karaula (HDZ) koji je rekao da je pravi razlog osnivanja škole zapravo da se prikrije kupovina nelegalnog objekta. Igor Gavrić, vijećnik HSP-a dr. Ante Starčević, predložio je i amandman da se kao buduće sjedište škole navede neka druga adresa koja je u vlasništvu grada ali on nije prošao. Poslije toga vijećnici HDZ-a i HSPAS su napustili sjednicu vijeća. Predsjednik vukovarskog SDSS-a Srđan Milaković rekao je da je osnovni problem zapravo što se radi o objektu koji je u vlasništvu Srbina.

– Zar bi bilo bolje srušiti taj objekt i onda graditi sve iz početka ili pak legalizirati jedan kvalitetan objekt koji se nalazi u gotovo samom središtu Vukovara. Čini mi se da nitko od tih koji se bune ne vodi niti računa o interesima djece i da njih 200-ak poahađa nastavu na dvije lokacije, rekao je Milaković.

Iz gradske uprave navode da je donošenjem odluke o osnivanju škole učinjen samo prvi korak kako bi mogli u ministarstvu i nadležnim tijelima ishoditi sve potrebne dozvole za početak rada ove nove obrazovne institucije.

>>HDZ zgranut: Grad Vukovar kupuje zgradu konzulata Srbije

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije