Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 64
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
šokantno

Flego: Usporedba Radina s Mussolinijem je skandalozna

'23.11.2012., Buzet - Valter Flego, buzetski gradonacelnik i jedini kandidat IDS-a na buducim izborima za Istarskog zupana.  Photo: Dusko Marusic/PIXSELL'
Duško Marušić/Pixsell
13.01.2013.
u 12:20

Izazvanje međunacionlnih tenzija u Istri, bila kampanja ili ne, Flego smatra šokantnim

Ponukan brojnim pozivima uznemirenih sugrađana pripadnika talijanske nacionalne zajednice u Istri Valter Flego, ISD-ov kandidat za istarskog župana, osudio je kvalifikacije Damira Kajina koji je predsjednika Talijanske unije i saborskog Odbora za ljudska prava i nacionalne manjine Furia Radina usporedio s Mussolinijem. Poručio mu je da vrijednosti Istre – toleranciju i suživot ne dira i ne dovodi u pitanje.

- Uspoređivanje predstavnika talijanske nacionalne zajednice s Benitom Mussolinijem je skandalozno i nedopustiv udar na temeljne vrijednosti Istre u kojoj je suživot – convivenza način života i to neovisno o kojoj je nacionalnoj, kulturnoj i vjerskoj zajednici riječ – kazao je Flego.

Talijani u Istri, nastavlja, zgroženi su Kajinovim ponašanjem i njegove su izjave proslijedili talijanskoj vladi, konzulatu i ambasadi u Hrvatskoj od kojih očekuju reakciju.

Izazvanje međunacionlnih tenzija u Istri, bila kampanja ili ne, Flego smatra šokantnim i pita se, budući da napad dolazi nakon najave podrške talijanske zajednice, što će se dogoditi nakon što kao kandidat za istarskog župana dobije podršku drugih nacionalnih zajednica koje žive u Istri.

>>Kajin: Jakovčić IDS vodi kao mafiju, ima svega, pa i onog bijelog

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
18:52 13.01.2013.

Ne dizati tenzije,....spustati loptu. Ne paliti narod,...niko nije lud. Samo malo razuma i sve je OK.

NE
Nepokolebljiv
16:44 13.01.2013.

Mozda je Kajin u krivu a mozda i nije. Zar Istrani talijanskog porijekla ne rade politicki na odvajanju Istre od Hrvatske i zatim pripojenju Italiji?

NE
Nepokolebljiv
16:49 13.01.2013.

Iredentisti spominju fojbe kada su njih u fojbe bacali ali ih ne spominju kada su oni Hrvate u njih bacali, kada su nasilno mijenjali imena i prezimena da zvuce talijanski. Budimo realni i kazimo istinu: Od kada Italija postoji kao drzava Istra je pod Talijanskom upravom bila poslije prvog svjetskog rata i to je sve. Prije toga je bila Austrougarska par stotina godina a prije toga nije ni bilo Italije.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije