Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Put do uspjeha

Feuacid: Želimo pokazati da ima nade za urbanu rock scenu

'09.12.2010., Cakovec- Mladi cakovecki bend FeuAcid pobjednik je DemoFesta na kojem se natjecu bendovi. P R E S N I M I O: Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
'Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL'
07.12.2010.
u 13:52

Na zidu prostorije u kojoj vježbaju piše: "Za pet godina sviramo u Tvornici kulture u Zagrebu". Bilo je to prije godinu dana, ostale su još četiri

 

- Osnovali smo bend kako bismo uživali u glazbi i polako ostvarivali svoje snove. Želimo pridonijeti poboljšanju urbane rock scene u Hrvatskoj i uživati u onome što radimo. Koristimo vlastite autorske pjesme kako bismo se izrazili i stvorili novu, snažnu, glazbu. Sviranje i stvaranje pjesama za nas je neopisivo iskustvo - kažu članovi sve popularnijeg čakovečkog benda Feuacid. Ovih su dana osvojili prvu nagradu na Demofestu - snimanje pet pjesama u studiju “Jazbina”. - To je idealna nagrada jer nam pomaže da dopremo do što većeg broja ljudi i dobijemo što veću podršku publike koja cijeni energiju koju ulažemo u svoje pjesme. Cilj nam je otići i dalje od toga, snimiti i izdati album za koji materijal već gotovo u cijelosti postoji, a podrška naše publike za to je od neprocjenjive važnosti - kaže menadžer Dorian Šipoš. Na zidu prostorije u kojoj vježbaju piše: "Za pet godina sviramo u Tvornici kulture u Zagrebu". Natpis je postavljen od 23. prosinca 2009., što znači da imaju još četiri godine. - Voljeli bismo postati veliki bend. Čvrsto vjerujemo u naš imidž i nastupe. Na svirkama uživo u potpunosti smo otvoreni prema publici. Želimo dokazati im da ima nade za urbanu rock scenu - kažu mladi glazbenici koji imaju i svoju grupu na facebooku, sa 700 članova. . Vokal je Matej Miri, gitare sviraju Ida Ivek, Egon Rešetar i Saša Renteš, a za bubnjevima je Sven Baranić, redom 14 i 15-godišnjaci. Feuacid je osnovan u prosincu 2008., a prvi nastup imali su u lipnju prošle godine u čakovečkom Prostoru. Počeli su s obradama “ex-Yu“ pjesama žešćeg ritma, da bi se uskoro okrenuli autorskom stvaralaštvu. Kažu da su punk/rock i hard/rock bend. Imaju gotovih devet pjesama i jedva čekaju ulazak u studio. Da Međimurje ima i kvalitetne rock bendove, a ne samo etno glazbenike, pokazao je upravo Demofest, na kojem je drugo mjesto osvojio Dizel bend, a treće Pod silom živ. Članovi tog benda okupili su se 2009., sa željom da "sviraju rock sa čvrstim, jednostavnim rifovima i melodičnim solo dionicama". Ime su izabrali po jednogodišnjoj biljci, cvijetu kojeg je teško iskorijeniti. Dizel bend djeluje od 2006. kao "cover" band. Osnovali su ga rock entuzijasti koji žele promovirati hard rock glazbu 60-ih, 70-ih i nešto malo iz 80-ih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije