Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 153
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
presedan

Epidemiolozi im došli kući provjeriti imaju li im djeca uši

dijete,glava,zatiljak
Davor Višnjić/PIXSELL
23.03.2012.
u 16:35

Dolazak djelatnika Epidemiološkog odjela za obitelji je bio vrlo neugodan i sramotan

Dvije obitelji iz Osijeka i Tenje doživjele su ovih dana veliku neugodnost – na vrata su im pokucali djelatnici Zavoda za javno zdravstvo kako bi provjerili imaju li uši u kosi, piše Glas Slavonije.

T. V. objašnjava da je do neuobičajenog posjeta došlo nakon što su se uši pojavile u privatnom vrtiću koji pohađaju njihova djeca. Djeca su više puta poslana kući iz vrtića iako su ih roditelji tretirali preparatima te dobili liječničku potvrdu da nemaju uši. Cijela je situacija kulminirala dolaskom epidemiologa u njihov dom, što je za obitelj bila velika sramota.

Riječ je o presedanu jer djelatnici Epidemiološkog odjela Zavoda za javno zdravstvo nemaju praksu izlaska na teren, osim u slučaju sumnje da se uši ne povlače ni nakon tjedan dana.

– Nakon tog razdoblja moguće je da prijeđe u epidemiju i naš je zadatak kontrolirati sve koji dolaze u kontakt s oboljelom osobom – rekla je Silvija Kretonić iz Epidemiološkog odjela.

Cijeli članak možete pročitati ovdje.

Ključne riječi

Komentara 3

VI
Vito
06:30 24.03.2012.

Dolazak djelatnika Epidemiološkog odjela za obitelji je bio vrlo neugodan i sramotan Nije sramota za obitelj, već za novinare pune predrasuda o toj domaćoj životinji... U \"Discovery\" emisiji \"prljavi poslovi\" objavljenoj prije nekoliko dana, repriza može biti ovih dana, prikazanan je salon u New Yorku koji služi isključivo za timarenje ušiju stanovništva New Yorka... Posao cvate... Današnje \"eko savjesne\" perilice rublja samo osvježe uši kako bi slijedeći dan bile ornije za svoj posao... Nije dovoljno oprati glavu djetetu, mora se dobro prokuhati, nastarinski način, svo rublje i posteljina u kući... I to samo na dojavu da djete u školi ima uši, a ne da vaše djete posjeduje te kućne ljubimce... Sramota je što se o tome javnos ne upoznaje \"galamom\", već se šapatom prenosi od uha do uha... Nije pristojno upirati prstom u osobe koje su potencijalni prijenosnici kućnih ljubimaca, jer se vi/mi svi, lako u tramvaju, vlaku, autobusu, na frizerskom/brijačkom stolcu dočepamo tih neželjenih putnika...

LI
liliZG
17:15 24.03.2012.

to bi im trebao biti i češći zadatak, a ne samo da sijede u svojim uredima i vode statistiku......

BE
beppi
20:58 24.03.2012.

\"Nakon tog razdoblja moguće je da prijeđe u epidemiju i naš je zadatak kontrolirati sve koji dolaze u kontakt s oboljelom osobom\" - OD KAD SU USI BOLEST...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije