Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Mirni prosvjed

Drežničani zbog pošte zatvaraju u petak cestu D1 na 15 do 30 minuta

rakovica02
Kristina Štedul Fabac/Pixsell
13.06.2012.
u 13:07

– U mjestu živi veliki broj starijeg stanovništva i oni poštanske i bankarske poslove ne mogu obavljati drugdje – upozorava predsjednik MO M. Vuković

Mjesni odbor Drežnik Grad organizira u petak 15. lipnja od 10 do 11 sati mirni prosvjed. Na 15 do 30 minuta zatvorit će i državnu cestu D1 koja prolazi njihovim mjestom. Na taj su se potez odlučili zbog zatvaranja poštanskog ureda Hrvatske pošte 47246 Drežnik Grad, ali i da bi upoznali javnost s nastalom situacijom.

 – Ured je radio dugi niz godina i sada su ga zatvorili 4. lipnja. U Drežnik Gradu i okolnim mjestima živi veliki broj starijeg stanovništva. Zbog zdravstvenog stanja, ali i iznimno loše prometne povezanosti s većim mjestima nisu u mogućnosti svoje poštanske i bankarske poslove obavljati negdje drugdje – upozorava predsjednik Mjesnog odbora Marijan Vuković. Zbog slabog prometa, ali i racionalizacije Hrvatska pošta u Karlovačkoj županiji pet je ureda proglasila prekobrojnim.

Međutim, u Drežnik Gradu, u kojem je pošta bila središte svih zbivanja, ne mogu se i ne žele pomiriti s takvom odlukom. Njihov prosvjed podržava i načelnik Rakovice Franjo Franjković. Posebno što je upitan i daljnji rad ureda u središtu općine, s obzirom na to da se još nisu dogovorili o cijeni najma prostora.

 – Ovakvi potezi države nisu korektni. Svima su puna usta o područjima od posebne državni skrbi. Međutim, u ovom slučaju u pitanju je opstanak ovog područja. U Slunju je ukinut sud, zatvoren Ured za branitelje, nama pošta... Gdje je tome kraj? Radi se sprdnja od svega i nitko nas ništa ne pita – ogorčen je načelnik Franjković.

Ključne riječi

Komentara 1

GL
GlogovKolac
08:09 14.06.2012.

Slabe vajde od toga.I mještani Zvečaja su nedavno imali isti slučaj i pokušali i s peticijom, no na kraju je pošta ipak zatvorena. Sad stariji i teško pokretni mještani muku muče s mirovinama i računima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije