Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOGAĐAJ Što ako grad

Dobro će biti za sve Križevčane ili samo za jednoga - Branka Hrga

Branko Hrg
Sergej Novosel/VLM
27.01.2012.
u 15:30

Građani su dvojakoga stava u vezi njegove kandidature. Gradonačelnik sam kaže da će gradski projekti bolje prolaziti.

Obavio je konferencije za novinare, intervjue, odradio i "terene" po zemlji, trudeći se prikazati svoj program "modernizacije sela i povratka običnom čovjeku" presudnim za ljude i stranku. Danas je Branko Hrg imao uobičajeni kolegij u gradskoj upravi, a sutra bi iz cipela i fotelje gradonačelnika Križevaca mogao uskočiti u one predsjednika HSS-a. Bude li to, jasno, po volji članova na izbornoj glavnoj skupštini stranke u Zagrebu, koji odlučuju između njega i bivšeg ministra turizma Damira Bajsa.

O Hrgovoj kandidaturi Križevčani imaju dvojako mišljenje, neki ga podržavaju jer je to, kažu, šansa i za grad koji će imati veći značaj, dok drugi vide samo želju za beneficijama i dodatnom vlašću pojedinca koji grad vodi od 2001. godine. Hrg kaže da će mogućim izborom "trebati povećati broj radnih sati, otkinuti i ono malo slobodnog vremena, priznajući da će izbor biti značajan događaj za Grad".

– Pa, kad su Križevci imali predsjednika državotvorne stranke? Na ovaj način sigurno mogu bolje prolaziti naši projekti, posebno oni koje financira država – kaže Hrg, dodajući da će dio dužnosti u Gradu preraspodijeliti na zamjenike, čime se, napominje, neće narušiti operativnost. Nikad nije, ističe, razmišljao o plaći predsjednika HSS-a i spreman je i volontirati, što je u pravilu činio vrlo često, bivajući društveno aktivan. Njegovu podršku mogu očekivati ne samo seljaci nego i građani.

– HSS će djelovati iz oporbe i žestoko zastupati interese svih. Nažalost, čini se da će oporba imati puno posla – obećaje kandidat za čelnika seljaka u državi, najavljujući da će, u slučaju njegova izbora, biti izabrano i novo vodstvo križevačkog HSS-a, kojem je on predsjednik.

 

Ključne riječi

Komentara 14

SU
suncobran
20:25 27.01.2012.

mamut nemaš ti pojma o nićemu a najmanje o njegovim potezima znaš li ti da je uz njegov blagoslov dodjeljen posao rušenja silosa u Križevcima udruzi iz Karlovca koja navodno nikom ne plača i nemaju mehanizaciju i kad su pokupili železo od sušari i rasprodali materijal od silosev za koji im je još grad platio 30,000 kn a oni uzeli poduzetnike iz našeg grada da obave taj posao a koji im navodno nije plaćen pa zašto nije Hrg i gr.vijeće dalo domaćim poduzetnicima da odrade taj posao gdje i plaćaju poreze za razliku onih koji ne plaćaju a uredno i nesmetano posluju i večina na fuš odnosno crno a inspekcije kao da i ne postoje idu i pretepaju registrirane poduzetnike a ovima niko neće ništa Hrg sve to zna ba se informiraj

YO
yocko
21:27 27.01.2012.

A šta je Hrg pridonio ovom gradu sve što se radilo i izgrađivalo to smo mi građani sve platili čak smo platili dug Masnecu iz gr.proračuna što mu je Hrg bio dužan, a šta je uz sve što se gradilo Hrg iskoristio npr. ove zgrade što gradi Topolko u Grdiničevoj zašto baš on to radi jer Hrg iz svake zgrade dobije stan da si proda za uslugu, Hrgu je i kuču morao napraviti za uslugu da dobije ovo zemljište gdje sad gradi nemojte podržati tog mafijaša jer je to prodana duša kao i Friščić.

MA
mamut
20:13 27.01.2012.

Branko, navijam za tebe, jer nemaš mrlji i čiste si prošlosti; ne mijenjaš kaput kao Bajs i ne zabijaš noževe u leđa. A što se tiče autora teksta - pa Novoseli (cijela familija) nikada ništa dobro o nikome iz Križevaca ili okolice nisu napisali, pa nek ti ovaj članak bude dodatni motiv! Prokleti hrvatski jal! Zar bi mu nešto bilo da je napisao nešto lijepo i u korist svog sugrađana?...Jadni su ti Novoseli...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije