Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTKRIĆE NA LIVADI

Divovske pečurke: S tri gljive napunio košaru

stjepan bojičić
Dušan Mirković/PIXSELL
20.09.2013.
u 12:16

Jedna je bila toliko velika da je nisam mogao staviti ni u kantu, priča Stjepan Bojničić

- Imam 70 godina i svake godine idem u gljive, ali ovako velike nikada nisam pronašao – govori nam Stjepan Bojničić iz Novog Sela pored Požege koji je na livadi u blizini kuće pronašao divovske pečurke. Iako je i prije na istom mjestu brao gljive tako velike nikada ni približno nije našao.

- Izdaleka sam vidio da se nešto bijeli, ali sam mislio da je to netko bacio plastične vreće, a kada sam se približio i vidio oblik gljive pomislio sam kako je netko plastične gljive tu stavio. Međutim, to su bile prave gljive. Jedna je bila toliko velika da je nisam mogao staviti ni u kantu koju sam ponio za branje gljive te sam se vratio kući po košar. U njega sam stavio tri gljive i košar je bio pun. Nisam ih vagao, ali svaka je imala više kilograma – priča Stjepan dodajući da im je jedna gljiva bila prevelika i za obiteljski ručak.

Ostale dvije je spremio u zamrzivač.

>> Za istu gljivu jedan tvrdi da je jestiva, drugi da je otrovna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije