Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'politička smjena'

Crnković: Prekršena su mi ljudska i radna prava

HZZ Rijeka, burza rada
Nel Pavletić/PIXSELL
28.02.2013.
u 13:07

Ministar je prekoračio odredbe Statuta čije je izmjene sam inicirao, ovlašten je samo na davanje suglasnosti na izbor kandidata koji su predloženi, kaže Crnković

Ognjen Crnković, dugogodišnji predstojnik riječkog Područnog ureda Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kojega će na toj funkciji u petak zamijeniti Jadranka Tomašić, koja je dosad bila primorsko-goranska regionalna povjerenica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske, nezadovoljan načinom svoje smjene koju naziva političkom, u četvrtak se javnosti obratio priopćenjem. Kako navodi, lanjske izmjene Statuta Zavoda za zapošljavanje, a koje su omogućile da se pročelnicima područnih ureda skrati trajanje tekućih mandata i "oduzmu" stečena prava, dvojbene su, pravno neutemeljene i, smatra, u suprotnosti s Ustavom. Crnković ističe da su mu prekršena ljudska i radna prava i podsjeća da je ministar Mirando Mrsić, kojem je ravnateljica Zavoda za zapošljavanje dostavila svoje prijedloge za imenovanje predstojnika područnih ureda, među kojima je bio i on, većinu prijedloga odbio i suprotstavio im politikantske partikularne interese.

– Ministar je prekoračio odredbe Statuta čije je izmjene sam inicirao, ovlašten je samo na davanje suglasnosti na izbor kandidata koji su predloženi, a suglasnost može uskratiti samo u posebnim slučajevima koji mogu biti vezani za struku, a ne politički i, kada to učini, dužan je temeljito obrazložiti svoju odluku što je propustio učiniti – kaže Crnković. Smatra da je razvidno da je njegovom smjenom ministar Mrsić pokazao kako se "bespravno, agresivno i bezobzirno uklanjaju nepoželjni, a dovode politički prikladnije i poželjnije osobe". Crnković je, kaže, o svemu izvijestio najviše dužnosnike, no protupravni postupci nisu ispravljeni pa će se, najavljuje, o razini njihove nekompetentnosti i osobne odgovornosti, osim suda javnosti, očitovati i pravosudne institucije u nas i Europi.

>> Naknadu za nezaposlene moći će ostvariti i obrtnici  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije