Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
napad u priopćenju

Crkva: Gregorian su sotonisti koji obezvrjeđuju Katoličku crkvu

'09.03.2011., Zagreb - Koncert grupe Gregorian u Ciboni. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
'Anto Magzan/PIXSELL'
16.10.2011.
u 18:00

Grupa izvodi obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima, tvrde u nadbiskupiji.

Gregorian je grupa koja se, skrivajući iza kršćanskog naslova, obezvrjeđuje vjersku i kulturnu baštinu i nauk Katoličke crkve, zaključak je priopćenja Đakovačko-osječke nadbiskupije izdanog u povodu koncerta glazbeno-scenske atrakcije koji će se održati u Osijeku 20. listopada.

U priopćenju se grupu Gregorian, kao i njihove obožavatelje, napada zbog navodnog sotonizma čiji su elementi prisutni u njihovim skladbama i nastupima.

"Grupa Gregorian ne izvodi kršćanski gregorijanski koral, već obrade pop i rock hitova s naglašenim sotonističkim elementima. Kostimografija im je nalik na monašku, ali oni nisu monasi. Ističu kako spotove snimaju u crkvama i samostanima, no radi se o sakralnim prostorima pretvorenim u muzeje. Po slici na plakatu kojim se koncert najavljuje, može se vidjeti tko zapravo dolazi jer na fotografiji članovi grupe prstima pokazuju sotonističke znakove", stoji između ostalog u priopćenju, gu cijelosti možete pročitati ovdje.

Komentara 161

OJ
ojbudisvoj
20:27 16.10.2011.

@mightymraz Tvoj komentar, ako ćemo imalo obraćati pažnju na kulturu i uljudno obraćanje jednih drugima, nije zaslužio da bude na forumu.

Avatar vh1
vh1
08:29 17.10.2011.

Iza ovoga slijedi spaljivanje svjetovnih knjiga, a nakon toga spaljivanje ljudi. Gospodo iz crkve, izgubljeni ste u vremenu i prostoru. Vaš je problem što Gregorijan ima publiku, a vi ste je izgubili.

AA
Arwen Aragorn
17:51 17.10.2011.

@Babatero, možda bi katolička mladež mogla održati pravi koncert gregorijasnkih pjesama u kontru sotoni? Neaktiviranjem na tom polju većim žarom, prepušta se mjesto sotonistima!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije