Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ismijali premijerku

Bjelovarski esdepeovci u igrokazu "Čoban" čuvali papirnate ovce

ovce, sdp (1)
Foto: Damir Špehar/PIXSELL
1/4
09.02.2011.
u 17:46

Odjeveni u pastirska odijela s improviziranim stadom ovaca od papira poručili su premijerki da nisu ni ovce ni pastiri

"Idemo dalje – na pašnjak" i "Slušam Jacu i čuvam ovce, ne mogu drugačije da namlatim novce" – poruke su koje su premijerki Jadranki Kosor danas uputili članovi bjelovarskog Foruma mladih SDP-a. Okupivši se simbolično na prostoru gdje bi uskoro trebala početi gradnja novog Učeničko-studentskog doma, mladi esdepeovci, po uzoru na svoje starije kolege koji po premijerki ovih dana žestoko "peru", upriličili su akciju simbolično nazvanu – "Čoban".

Odjeveni u pastirska odjela improvizirali su stado ovaca od papira i time premijerki poslali jasnu poruku što misle o njezinoj već poznatoj izjavi u kojoj predlaže da bi dio nezaposlenih trebao potražiti posao pastira.

– Reagirajući na ovaj način željeli smo premijerki jasno poručiti da mi u Forumu mladih ne možemo prihvatiti da se problem nezaposlenosti rješava tako da se ljudi zaposle kao pastiri, kojih u Hrvatskoj navodno kronično nedostaje – rekao je Marko Filipan, predsjednik županijske organizacije FM SDP BBŽ.

Dodao je da mladi SDP-ovci ne podcjenjuju pastirski posao nego da jednostavno smatraju da se samo znanjem i obrazovanjem te cjeloživotnim učenjem mogu stvoriti nova radna mjesta.

– Ako danas svi budemo pastiri, postavlja se pitanje tko će sutra obavljati posao liječnika, inženjera ili ekonomista – zapitao se Filipan i dodao da su upravo iz tih razloga odlučili na ovakav način uputiti poruku premijerki. Istodobno, pozvali su i gradsku vlast da ustraje na gradnji novog učeničkog doma.

Komentara 69

DU
Dudek
21:23 09.02.2011.

Sdp-ovci mislili da sa ovim igokazom biti popularni.Na koncu ispali totalne budale.Sam riječ čoban je čista turska riječ.SDP posvetite se ozbiljnim stvarima,ekonomiji a vi lajete na mijesec.

OB
-obrisani-
21:24 09.02.2011.

Čobanković

DU
Deleted user
10:12 12.02.2011.

Back to the roots komunjare... Ha, ha, ha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije