Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Popevke i štikleci

Andreja i Ivica otkrivaju tajnu kajkavske baštine

'13.10.2010. Hotel Varazdin, Varazdin, Varazdinska televizija snimila je u hotelu Varazdin emisiju Popevke i stikleci, emisiju vode Ivica Pepelko i Andreja Loparic a gost veceri bila je Teta Liza  Pho
'Marko Jurinec/PIXSELL'
22.10.2010.
u 16:15

Kajkavska popevka u prvom je planu, ali emisija otkriva i mnoge zaboravljene priče

Svaki petak u 20.05 sati emisija Varaždinske televizije "Popevke i štikleci" brojne gledatelje prikuje uz televizor. Zbog velikog zanimanja, ta emisija, koja popularizira kajkavsku popevku, reprizira se u još dva termina, subotom u 10 sati i nedjeljom od 17 sati.

– No, ovo nije emisija u kojoj predstavljamo samo kajkavsku popevku. Želja je bila stvoriti emisiju koja će po mnogočemu biti posebna, a vjerujem da smo u tome i uspjeli – rekao nam je popularni pjevač Ivica Pepelko, od koga je i krenula ideja o emisiji, a koji se u ovom slučaju odlično snašao i u ulozi voditelja.

– Prikazujemo cjelokupnu kajkavsku baštinu Zagorja, Međimurja i Podravine. Osim pjesama, imamo i pobožni vuglec u kojem na drukčiji način prikazujemo crkveni život i svećenike, koji se osim svojeg crkvenog zvanja bave još nekim zanimljivim poslom, poput nogometaša, vinara ili slikara. Tu je i rubrika "Jeste li znali", koju vodi Kristijan Petrović, a riječ je o detaljima iz povijesti Varaždina, popularnih štikleca. Kako je Varaždin i grad obrtnika, predstavljamo i stara zanimanja. Popevke i štikleci uistinu je emisija po mnogočemu drukčija od sličnih emisija o kajkavskoj baštini – otkrila nam je popularna voditeljica VTV-a Andreja Loparić, koju su gledatelji mogli upoznati i u pjevačkoj ulozi.

– S Ivicom sam otpjevala najavnu pjesmu. Sve do samog početka snimanja tajili su mi moju pjevačku ulogu. No, hrabro sam odradila i taj zadatak – kroz smijeh je prokomentirala Andreja.

A koliko se zapravo sjajno snašla kao pjevačica potvrdio nam je Ivica Pepelko.

– Bila je odlična. Pišem joj pjesmu, koja će u njezinoj izvedbi sigurno biti hit – otkrio je Pepelko estradnu ekskluzivu za Večernji list.

Na javna snimanja "Popevki i štikleca", koja se održavaju u hotelu Varaždin svake srijede od 17 sati, pozvani su svi Varaždinci.

– Volimo domaću glazbu, tako da uživamo – rekla nam je Anđa Pamić, koja je sa suprugom Vladimirom prvi put bila na snimanju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije