Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Smjena direktora

Alexander Gerschbacher novi je direktor Karlovačke pivovare

petres
20.05.2010.
u 10:56

Dosadašnja direktorica Monique Peters odlazi na mjesto direktorice inovacija Heineken grupe.

Umjesto Monique Peters na mjesto direktora Karlovačke pivovare stiže Alexander Gerschbacher, potvrdili su danas iz tvrtke. Promjena na čelu pivovare stupit će i službeno na snagu 1. srpnja. Dosadašnja direktorica Monique Peters odlazi na mjesto direktorice inovacija Heineken grupe i radit će u Heinekenovoj središnjici u Amsterdamu. Njen nasljednik na mjestu predsjednika uprave Karlovačke pivovare biti će Alexander Gerschbacher, dosadašnji komercijalni direktor sestrinske kompanije Brau Union u Austriji.

Monique Peters je jedna od rijetkih predsjednica uprave Karlovačke pivovare koja se na tom mjestu zadržala duže vrijeme. U Karlovcu je od 2006. godine, a u korporaciji Heineken od 1992. Domaćoj je javnosti postala poznata nakon izbijanja afere u kojoj je neposredno uz proizvodne pogone život izgubio Zdravko Martinović, bivši radnik Pivovare. U sudskom postupku koji je nakon toga vođen, petero čelnih ljudi tehničkog sektora tvrtke, te Karlovačke pivovara kao pravna osoba, napravomoćno su proglašeni krivim. Nadugo nakon stradavanja Martinovića, zbog nepravilnosti obustavljena je i proizvodnja piva.

Ipak Peters odlazi na višu poziciju unutar korporacije, a službeno je priopćeno i da je pod njenim vodstvom tvrtka poboljšala svoju poziciju i ostvarila rast udjela na tržištu, a poboljšana je i profitabilnost tvrtke.

- Ponosna sam na postignuća koja sam ostvarila zajedno s članovima Uprave Karlovačke pivovare tijekom protekle četiri godine i željela bih im ovim putem zahvaliti na doprinosu. Uvjerena sam da će pivovara nastaviti jačati poziciju na hrvatskom pivskom tržištu uz svoje snažne brandove, predane zaposlenike i vrlo jasan program u kontekstu korporativne društvene odgovornosti. Nosim sa sobom bogato iskustvo kao profesionalac, ali i privatno, vezano uz vrijeme provedeno u Karlovačkoj pivovari i Hrvatskoj. Veselim se novoj odgovonosti za inovacije koje će doprinijeti jačanju pozicije Heinekena diljem svijeta. Svom nasljedniku želim puno uspjeha na novom radnom mjestu - rekla je Monique Peters.

Alexander Gerschbacher bit će novi predsjednik uprave Karlovačke pivovare, koja trenutno drži drugu poziciju na hrvatskom pivskom tržištu. Gerschbacher ima iskustvo u rukovođenju, jer od 2000. godine radi kao komercijalni direktor Brau Uniona u Autriji, a prije toga bio je direktor marketinga iste tvrtke. Prije dolaska u Heineken proveo je nekoliko godina na postupno sve višim pozicijama u marketingu kompanije Kraft Food Incorporated, započeo je posao te tvrtke u Mađarskoj i rukovodio kategorijom proizvoda za regiju središnje i istočne Europe.

Komentara 1

Avatar messerschmidt
messerschmidt
11:30 20.05.2010.

Ovaj bi članak bio jedino zanimljiv kad bi se saznalo kolike su im plaće, premije, otpremnine, ukratko da se obznani sadržaj njihovih ugovora.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije