Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Novi stari rektor

Aleksa Bjeliš ponovno izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu

Vedran Mornar, Tihomir Hunjak i Aleksa Bjeliš
Martin Pulić
15.04.2010.
u 19:19

Nisu do mene došle informacije da je netko iz Ministarstva obrazovanja lobirao protiv mene – komentirao je rektor Aleksa Bjeliš pisanje nekih medija.

Aleksa Bjeliš ponovno je izabran za rektora Sveučilišta u Zagrebu na četiri godine. Za njega je u drugom krugu glasanja, u kojem se natjecao sa dekanom Fakulteta organizacije i informatike iz Varaždina Tihomirom Hunjakom, glas dalo 40 od 67 članova Senata. U prvom krugu Bjeliš je dobio 33 glasa, Hunjak 18, a dekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Vedran Mornar 16 glasova.

– Znam što mi je donijelo neuspjeh, imao sam ideje koje su bile preuranjene. Želio sam da Sveučilište skuplja više novca samo, a manje se oslanja na pomoć države – rekao je Mornar. Bjeliš je istaknuo da želi da se smanji participacija studenata koja će i dalje ovisiti o prolaznosti, ali da bi potpuno oslobađanje od nje dovelo u opasnost kvalitetu studiranja. Na pisanje nekih medija o tome kako su iz Ministarstva obrazovanja zvali članove Senata i lobirali za Mornara Bjeliš kaže da s Ministarstvom ima dobre odnose.

– Nisam čuo za to i ne bi o tome trebalo govoriti bez imena i prezimena – kaže Bjeliš.

Komentara 3

CI
cickova
15:12 23.04.2010.

hahaha mornar je zletil odmah, neopisivo mi je drago, vise nije dekan, za rektora su ga otkantali. bwahahahaha mornar je ispoo TOOOOO

JO
joso87
22:14 15.04.2010.

\'\'U prvom krugu Bjeliš je dobio 33 glasa, Hunjak 18, a dekan Fakulteta informatike i računarstva Vedran Mornar 16 glasova.\'\' E, moj novinaru, ne postoji FIR nego valjda Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER).

HR
hrkomentar
23:53 15.04.2010.

S obzirom da je Mornar u kružoku s Janjićem, Sirovatkom... i da se oko državne mature vrti 100-tinjak milja.. nije nikakvo čudo da su iz MZOS.a zvali i pozivali na \"drugarsku odgovornost\". Mislim da je za sve to lijek USKOK.. Jedan USkok za Mornara, jedan USkok za Janjića a dva USkoka za Sirovatku i lovicu oko mature... No doći će vrijeme kada će i Večernji pisati o tome... pričekajmo ako ne prije da SDP dođe na vlast i da se Lugarićka malo drugarski raspita o stanju stvari... A prof. Bjelišu bi bilo zgodno da otvori pitanje kako je moguće da se u SC-u u Zagrebu na godinu dana izda 300.000 (tristotine tisuća !!!) studentskih ugovora. Nek se malo zapita koliko on ima studenata, pa nek malo podijeli broj studentskih ugovora s brojem studenata, te da vidi da je svaki student, u prosjeku, mu radio 5,6 poslova godišnje. A godina ima 12 mjeseci.. što ispadne da je svaki student pola godine radio... A ako neće dijeliti, nek pomnoži 300.000 s minimalno 1.000 kuna po ugovoru pa nek shvati da njegovi studenti \"zarade 300 milijuna godišnje. I još bi htjeli besplatno studiranje.. A tu više neće biti dovoljan jedan, dva USkoka s početka priče... već će trebati satnija USKOKA... ..laku noć Hrvatska..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije