Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OPTUŽNICA USKOK-A

A. Vlahušić: Vićan i ja nismo krivi, nema nikakve nagodbe

Andro Vlahušić, P.Vićan (1)
Foto: Ivo Čagalj/PIXESLL
1/3
20.02.2012.
u 12:03

U Splitu počelo suđenje Andri Vlahušiću i Peri Vićanu zbog nezakonite pozajmice novca

– Vićan i ja izjavili smo da nismo krivi, nema nikakve nagodbe – kazao je dubrovački gradonačelnik Andro Vlahušić po izlasku iz splitskog Županijskog suda. Naime, u ponedjeljak  je na Županijskom sudu održano pripremno ročište.

Krajem studenog prošle godine optužno vijeće Županijskog suda potvrdilo je optužnicu protiv Andre Vlahušića i Pere Vićana koje je protiv njih podnio USKOK u srpnju 2011. godine. USKOK je Vlahušića optužio za nezakonitu pozajmicu novca iz gradskog proračuna privatnoj tvrtki Pere Vićana ''Dubrovačko primorje''. Optužnica Vićana tereti za poticanje na zloporabu položaja i ovlasti.

Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić kazao je novinarima da je zapravo riječ o tome da je privatna udruga dala novac privatnoj tvrtki te kako grad Dubrovnik ni u što nije bio involviran. Vlahušić je naglasio da jedva čeka da se postupak na sudu otvori za javnost. Inače USKOK Andru Vlahušića tereti da je kao gradonačelnik u travnju 2010. prekršio gradski statut te da je Vićanovoj tvrtki bez odobrenja gradskog vijeća odobrio pozajmicu od dva milijuna kuna.

Komentara 10

MK
mali kukuriku
12:51 20.02.2012.

Ma nemojte ljudi, Vlahušić je \"sigurno POŠTEN\".

N7
No.77
12:56 20.02.2012.

Pa svaka plačka člana SDP nije kriminalna već humanitarna radnja. To smo već odavno zaključili na slučaju Zagrebačkog holdinga.

Avatar hrvoje horvat
hrvoje horvat
13:46 20.02.2012.

Lopovska đubrad.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije