Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 58
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istraživanje ADAC-a

Njemačkim autoturistima Hrvatska treća po poželjnosti, a kampistima Istra prva

autobahn
Foto: DPA/PIXSELL
1/2
04.11.2016.
u 15:20

Među 1,2 milijuna Nijemaca koji na odmor idu autom 32% bira ih Njemačku, 19% Italiju, a 8,6% Hrvatsku

Za motorizirane njemačke turiste nema straha. Istina, Njemačka im je i dalje najpoželjnija odmorišna destinacija, ali, prema anketi njemačkog autokluba ADAC, Hrvatska drži visoko treće mjesto.

Istraživanje provedeno među 1,2 milijuna Nijemaca pokazuje da odredišta u svojoj domovini bira 32 posto onih koji na odmor putuju svojim autmobilom, u Italiju ih ide 19 posto, a Hrvatska je zauzela treću poziciju s 8,6 posto.

Inače, njemački turist prosječno, kad se zaputi na odmor, svojim automobilom, prevali 970 kilometara, a iza Hrvatske su mu po poželjnosti Turska (7,4 posto), Austrija (6,7 posto), Francuska (5,4 posto) i Španjolska (2,6 posto).

Dakako, Turska, koja je ove godine zbog krhke sigurnosne situacije i terorističkih prijetnji osjetila pad broja turista u svim segmentima, trpi podbačaj i auto-gostiju, kojih je 1,4 posto manje nego prošloga ljeta. Osmo, pak, mjesto na ljestvici poželjnih auto destinacija među Nijemcima dijele tri zemlje, Nizozemska, Švicarska i Poljska, koje bira po 1,6 posto motoriziranih njemačkih turista.

Hrvatska je, pak, dobro prošlo i kad su u pitanju njemački kampisti. Istra im je, naime, destinacija broj jedan, dok je na drugom mjestu odmor uz talijansko jezero Garda.

>> Pogledajte kako Njemačka vojska vrbuje mlade za ulazak u oružane snage

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar nijeminišta
nijeminišta
22:53 06.11.2016.

"Za motorizirane njemačke turiste nema straha. Istina, Njemačka im je i dalje najpoželjnija odmorišna destinacija, ali, prema anketi njemačkog autokluba ADAC, Hrvatska drži visoko treće mjesto." - i zašto onda za njih nema straha??? strava od pismenosti...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije