Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dražen Ćurić

U braku HDZ-a i mosta partneri se premalo razumiju

Božo Petrov i Tomislav Karamarko
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
08.02.2016.
u 18:30

Ujutro nešto kaže ministar iz HDZ-a, popodne to opovrgne kolega iz Mosta...

Nismo naivni. Problema ima i u braku koji je plod nepatvorene ljubavi, a kako onda ne bi bilo čarki u dogovorenom braku u kojemu se supružnici prije sudbonosnog da uopće nisu poznavali.

Koalicija HDZ-a i Mosta bez ikakve sumnje pripada u grupu dogovorenih, čak bi se moglo reći iznuđenih brakova. Stoga nismo ni očekivali da će se koalicijski partneri savršeno razumjeti, držati za ručicu i umilno šaputati, ali nismo očekivali ni ovakvo neslaganje na početku mandata.

Tomislav Karamarko i Božo Petrov imaju najveću odgovornost za funkcioniranje i u konačnici uspjeh vlade Tihomira Oreškovića. Svaka politička suradnja traži kompromis. Neozbiljno je da ujutro nešto najavi neki ministar iz HDZ-a, a da ga poslijepodne demantira njegov kolega iz Mosta. Jednako tako često se događa da s “genijalnom” idejom iziđe netko iz Mosta, a onda ga odbijenicom “poklopi” dežurni kritičar iz HDZ-a. Karamarko i Petrov vrlo često proturječe jedan drugom, a ponekad se dogodi da se ministri iz jedne političke grupacije ponašaju kao rogovi u vreći. 
U posljednjih nekoliko dana dogodilo se “bezbroj” nesporazuma. Mostov ministar zaštite okoliša Slaven Dobrović u subotu je rekao da je protiv izgradnje termoelektrane Plomin C. Već u nedjelju demantirao ga je njegov stranački kolega ministar gospodarstva Tomislav Panenić koji tvrdi da će o tome još razmisliti. HDZ, pak, ima neku svoju viziju. Mostova ministrica uprave želi drastično smanjiti broj županija, dok HDZ o tome ne želi ni čuti. Karamarko odobrava smjenu šefa tajne službe, dok se Petrov, zasad, protivi takvoj odluci. Čak bismo mogli razumjeti proturječja i neslaganja da su Karamarko, Petrov i Orešković najavili neke projekte iza kojih čvrsto stoje.

Brak ne može uspjeti ako partneri postaju čangrizavi i samo traže greške jedan drugom. Bez uzajamnog razumijevanja, potpore i uvažavanja teško će uspjeti Oreškovićeva vlada. 

>> Most: Petrov nije razgovarao o akcijama sa šefom SOA-e. HDZ: On ne zna čime se Lozančić bavi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije