Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
glavni odbor

SDP očekuje plus od devet milijuna kuna

Zoran Milanović,Zlatko Komadina
Foto: Goran Kovacic/pixsell
Autori: Ivanka Toma, Marko Špoljar
20.12.2014.
u 07:30

Proračun stranke za 2015. bit će 40 milijuna kuna, a od tog će iznosa 15 milijuna kuna biti za kampanju za parlamentarne izbore

Glavni odbor SDP-a danas će raspravljati o tijeku izborne kampanje SDP-ova predsjedničkog kandidata Ive Josipovića, te o financijskom planu za 2015. godinu. Kako je i prije najavljivao, SDP će Josipovićevu kampanju potpomoći s četiri milijuna kuna, a iduće godine proračun SDP-a iznosit će 40 milijuna kuna, od čega će 15 milijuna kuna osigurati samo za kampanju za parlamentarne izbore koji će se održati za godinu dana.

U SDP-u smo doznali da je ovogodišnji proračun planiran na 38 milijuna kuna, a u vladajućoj stranci računaju kako bi ovu godinu mogli završiti u plusu od oko devet milijuna kuna. Prošle godine SDP je uprihodio 40,8 milijuna kuna, od čega je 30,48 milijuna dobio iz državnog i lokalnih proračuna. SDP je 2013. godinu završio u minusu od 8,65 milijuna kuna.

Na današnju sjednicu Glavnog odbora neće doći potpredsjednik stranke, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, jer putuje na službeni put izvan Hrvatske, ali hoće riječki gradonačelnik Vojko Obersnel koji, iako nije član Glavnog odbora, ima pravo sudjelovati na sjednicama kao i ostali šefovi lokalnih SDP-ovih filijala. Doznali smo da će se držati dnevnog reda i da neće potezati teške teme poput porezne reforme.

>>Josipović: Prepoznajem se kao kandidat koji odgovara Bozanićevim preporukama

>>Uspije li Ivo Josipović osvojiti drugi mandat, svojom će politikom SDP-u prouzročiti niz nevolja

Komentara 3

ST
stric5
09:23 20.12.2014.

....dok je država u rasulu ..... proračun u minusu 22 milijarde..... partija godinu završava u plusu 10 milijuna ....

SB
Sinisa_Bosanac
09:31 20.12.2014.

Lijepo su si to poslozili dok cijela drzava stenje u neimastini oni si dijele gomile novca.

VE
verakruz
10:07 20.12.2014.

Uništili državu, opljačkali narod i žive kao lordovi. Ovako nije bilo ni u robovlasničko doba

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije