navigacija Poduzetništvo & karijere 32
Prestižna nagrada

Poduzetnikom godine proglašen Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix!

Horvat će nas predstavljati u lipnju u Monte Carlu na svjetskom izboru poduzetnika godine na kojem će se natjecati 60 poduzetnika.

Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Đuro Horvat iz tvrtke Tehnix izabran je za Poduzetnika godine u izboru koje drugu godinu zaredom u našoj zemlji organizira konzultantska tvrtka EY.  Horvat će nas predstavljati u lipnju u Monte Carlu na svjetskom izboru poduzetnika godine na kojem će se natjecati 60 poduzetnika.

Tehnix je vodeća eko industrija u ovom dijelu Europe za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva, opreme, postrojenja i tehnologije koji su u funkciji zaštite okoliša.  Ima preko 325 stalno zaposlene osobe sa svojim kooperantima, 50 vlastitih patenata i inovacija te preko 350 vlastitih proizvoda koji se plasiraju na domaćem i svjetskom tržištu,  što tvrtku svrstava u u red najuspješnijih tvrtki u Republici Hrvatskoj. 

Na čelu žirija Emil Tedeschi

Uz pobjednika EY Poduzetnika godine za 2015., finalistima ovogodišnjeg programa proglašeni su Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o., Tomislav Mamić iz tvrtke Tommy d.o.o., Habiba Legac – Feroimpex automobilska industrija d.o.o., Mohamed Radwan Joukhadar – Medical Intertrade d.o.o., Davor Zidarić – Centrometal d.o.o., Stjepan Hittner – Hittner d.o.o. te Boris Žgomba – Uniline d.o.o. Među njima našlo se i dvoje dobitnika nagrada u posebnim potkategorijama. Tako je Kristijan Milaković iz tvrtke Nicro d.o.o. nagrađen za inovativan rad u potkategoriji pod nazivom Tehnološka inovativnost, dok je nagradu za Međunarodno postignuće dobila Habiba Legac – Feroimpex automobilska industrija d.o.o..

Odluku o tome koji će poduzetnik predstavljati Hrvatsku u Monte Carlu donio je nezavisni sedmeročlani žiri na čelu s Emilom Tedeschijem. Članovi žirija su kao i prošle godine bili direktorica Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD) Vedrana Jelušić Kašić, poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević te dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu prof. dr. sc. Lajoš Žager, a kojima su se ove godine pridružili i prošlogodišnji pobjednici te prvi hrvatski EY Poduzetnici godine – Alan Sumina i Zoran Vučinić iz tvrtke Nanobit.

>>Poduzetnik Đuro Horvat nudi rješenje za zagrebački otpad

>>Đuro Horvat: Poslovima u Bjelorusiji pokrenut ću Hrvatsku

Ocijeni:

1 2 3 4 5

5 (3 ocjena)
Ispravi pogreške

Komentari

38
Registracija
 • ivanhoe1980 ivanhoe1980

  18.03.2016 u 00:16h

  Na nevažnim temama o nevažnim političarima 100,200,300 komentara.Kada na naslovnicu dospije nešto pozitivno i nebombastično 5 komentara.Sramota. Gospodinu Đuri Horvatu kapa do poda i neka samo nastavi s onim u čemu je najbolji.Predanom i mkotrpnom radu od kojega žive tisuće ljudi. Svaka čast!
  15 94% 1
 • isoc41 isoc41

  18.03.2016 u 07:11h

  Jedan međimurec odnio pobjedu, drugi (Zidarić, Centrometal) u finalu. Pa nek mi netko kaže da se poštenim i napornim radom ne može ostvariti materijalna i duhovna sreća.
  9 100% 0
 • prigorka prigorka

  18.03.2016 u 00:20h

  Bravo, Hrvatska treba takvih uspjesnih i sposobnih ljudi,ali najvaznije je da radnici dobivaju redovnu placu da ne traze po kantama za smece
  7 88% 1
 • stalno lazu stalno lazu

  18.03.2016 u 12:18h

  Apsolutni pobjednici bez konkurencije u istoj grani.Sva sreća pa imamo takvih firmi koliko nam treba i proizvode s rješenjima istih problema.
  1 100% 0
 • vjecnikrojf vjecnikrojf

  18.03.2016 u 09:22h

  Sliku ovog covjeka traba dati uvecati i poramiti,odnesti je u sator u Savskoj i tamo je objesiti na vidljivo mjesto da oni trutovi tamo vide pravog branitelja koji unatoc svojim godinama ostvaruje prihode za sebe,za drzavu,ali i za njih koji nece da rade nego muze drzavu do krvi.
  3 100% 0
 • hegedus hegedus

  18.03.2016 u 08:33h

  Pored ovakvih poduzetnika mi ne znamo kamo i kako sa smećem...čovjek nudi kompletno rješenje, tu nam je u našem dvorištu, a razni Zmajlovići i ostala ekipa tapka u mraku. Dajte čovjeku odriješene ruke, nek napravi projekt zbrinjavanja otpada za cijelu Hrvatsku, napravite EU aplikaciju za fondove, i nek sredi stvar s tim smećem kako spada.
  5 100% 0
Pregledaj sve komentare