Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 134
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVA IDEJA

Vatikan želi domaćinstvo Olimpijskih igara, na potezu je papa Franjo

papa svetac Vatikan svećenici
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
16.12.2014.
u 10:19

Rim se kandidirao za domaćinstvo 2024. godine, a neka od natjecanja trebala bi se odvijati i u samom Vatikanu

Rim se kandidirao za Olimpijske igre 2024. godine i ukoliko dobije domaćinstvo, u sve će se uključiti Vatikan te organizirati neke od sportskih događanja na svom 'svetom tlu'.

Izjavio je to portugalski kardinal Jose Saraiva Martins i izazvao mnogo pažnje pa nije trebalo mnogo da talijanski premijer Matteo Renzi kaže da je to odlična ideja. I ne samo to, uz takvo stanje stvari domaćinstvo je za Rim izglednije nego ikad jer bi se srušili svi rekordi gledanosti ukoliko bi neki sportski događaj bio prenašan direktno iz Vatikana.

- Moram podsjetiti da je Crkva oduvijek poticala bavljenje sportom, a Sveta Stolica bi mogla biti domaćin natjecanja u streličarstvu - rekao je kardinal Martins i pojasnio da osim vrtova, u Vatikanu postoji velika papinska rezidencija u Castelgandolfu.

Premijer Renzi kazao je kako se nada da će papa Franjo odobriti ovu ideju. No čak i ako ne odobri, šanse za Rim nisu male jer 2004. su izgubili domaćinstvo od Atene, a kandidaturu za 2020. morali su povuću zbog financijskih problema.

>> Sve je izglancano i spremno: Ovo su najskuplje Olimpijske igre u povijesti

>> Papa Franjo: Crkva ne smije naplaćivati usluge

Komentara 1

Avatar commentator
commentator
12:17 16.12.2014.

Kad nema (više) duhovnosti (ni u crkvi) onda im daj igre.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije