Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PEKINŠKA PATKA

Sramota se ljubiti, ali i tetovirati

Tetovaža
Foto: Reuters/PIXSELL
27.08.2015.
u 15:52

Ako netko nosi tetovažu, znači da je loš i da je bio u zatvoru, kaže Kineskinja Xian.

I to se dogodilo. Prvi put otkako sam u Kini vidio sam u podzemnoj dvoje mladih kako se grle u javnosti. Do sada nisam vidio da se ovdje ljubavni parovi na javnom mjestu drže za ruku, hodaju zagrljeni ili da se poljube kao što je običaj svugdje u svijetu.

– To je nekulturno, ljubiti se na javnom mjestu. To se radi kod kuće, unutar četiri zida. Tako nas uče stariji. Naravno da to nije u redu, ali to je tako. Dobro, zna se ukrasti neki poljubac kada nitko ne gleda – rekla je Xian, djelatnica u press-centru.

No zar je normalno da svi kišu a da ne stave ruku na usta? U media restoranu morao sam odustati od ručka jer je jedan volonter hodao oko mog stola i neprestano kihao. Pa kad nije htio staviti ruku na usta ili se barem udaljiti u neki kutak gdje nikome ne smeta, onda sam radije ostao gladan nego da riskiram i zaradim neku opasnu bolest...

Nisam vidio nikog ni da ima tetovažu.

– To je sramota. Ako netko nosi tetovažu, znači da je loš i da je bio u zatvoru – nastavila je Xian.

Ali vaš sportaši imaju puno tetovaža?

– Oni su nešto posebno. Njima je to dio imidža. Vidjeli su druge pa moraju i oni. Ali tetoviraju se samo muški sportaši. Jeste vidjeli neku kinesku sportašicu koja ima tetovažu? – pitala me Xian.

Za sportašicu nisam bio ziher. Ali one koje zarađuju profesionalni kruh u Europi sigurno nisu odoljele. Kad smo već kod tetovaža, najupečatljiviju ima Xinglong Gao, četvrti u finalu dalja na SP-u. Istetovirao si je krila preko cijelih leđa. Još mu samo nedostaje natpis Red Bull. Čovjek je valjda pomislio da će s istetoviranim krilima poletjeli što dalje. No njegov osobni rekord za sada je 8,18 metara iz prošle godine. Premalo za velike stvari na velikim atletskim natjecanjima.

>> Peking stao na tri sata zbog vojne parade

>> Ivano Balić igra košarku za Miami Heat!?

Komentara 2

D1
d12345
17:16 27.08.2015.

Zna se tko si tetovira leptiriće......

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije