Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKAZALA DA JE SVE MOGUĆE

Charlotte je slijepa, ali osvaja medalje u skoku s motkom

Slijepa
Foto: Printscreen Youtube
19.05.2015.
u 14:11

- Skakanjem sam se počela jer je izgledalo opasno. Tada sam još mogla razabrati oblike, čitati velika slova i slično - objasnila je Charlotte koja je vid izgubila u 11. godini života.

Charlotte Brown praktički je gotovo slijepa, no to je nije spriječilo da se bavi - skokom u vis.

Štoviše, mlada Amerikanka vrlo je uspješna pa je tako proteklog vikenda osvojila brončanu medalju na teksaškom prvenstvu srednjih škola. Preskočila je 351 centimetar.

Charlotte do podija je otpratio vjerni pas Vador. Publika se ustala i pozdravila je velikim pljeskom.

- Skakanjem sam se počela jer je izgledalo opasno. Tada sam još mogla razabrati oblike, čitati velika slova i slično - objasnila je Charlotte koja je vid izgubila u 11. godini života.

Charlottin zalet dug je oko 25 metara. Izbroji sedam koraka lijevom nogom nakon čega uz pomoć bipera zna gdje treba postaviti motku kako bi se vinula u zrak. Jedan trener se za to vrijeme nalazi iza strunjače i zviždi kako bi se Charlotte mogla orijentirati i ići preko letvice.

>> Kakav propust! BiH atletičar osvojio zlato pa mu umjesto himne pustili Odu radosti!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije