Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ragbijaši danas s Litvom

S kamiona i iz muzeja izravno na ragbijski teren

'04.05.2011., Zagreb - Trening Hrvatske ragbi reprezentacije uoci utakmice sa Litvom na igralistu u Rudesu. Photo: Antonio Bronic/PIXSELL'
'Antonio Bronic/PIXSELL'
07.05.2011.
u 09:29

Ponekad kamionom krenem na put u tri ujutro, samo kako bih se stigao vratiti do večernjeg treninga, kaže Nik Jurišić

Hrvatska ragbijska reprezentacija danas će na stadionu u Kranjčevićevoj (15 sati) u 4. kolu Europskog kupa nacija skupine 2A igrati protiv Litve. Naši žele izboriti drugu pobjedu. Igračima nije lako, jer zbog reprezentacije moraju uzimati godišnje odmore.

Nik Jurišić, igrač Mladosti, ponekad teško usklađuje posao s ragbijem.

– Radim u tatinoj tvrtki, imamo dva kamiona, transporter i kiper, za građevinu – kaže Jurišić, čiji je tata Silvio, srećom, fleksibilan.

– Vozim po cijeloj Hrvatskoj, ali sve je podređeno ragbiju. Ponekad krenem u tri ujutro na put, samo da navečer stignem na trening. Radim i kao zaštitar u diskoklubovima u Zagrebu. Iscrpljujuće je to, ali treninge ragbija nikad ne propuštam – kaže Nik.

Vinka Udovičića pak možete sresti u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu.

– Radim u tehničkoj službi muzeja, sve i svašta... Od postavljanja izložbi do uredskih poslova. Zahvaljujem svojoj ravnateljici i kolegama koji me pokrivaju. Trošim slobodne dane, ono što imam i nemam. Srećom, moj poslodavac razumije što je to igranje za reprezentaciju. Nadam se da ćemo pobijediti Litvu, jer šefica dolazi na utakmicu, pa bi bio red da pobjedom opravdam njezino razumijevanje. Jer će mi idući put biti lakše žicati slobodne dane – smije se 28-godišnji Udovičić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije