Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 179
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAJAVA

Predstavljene Hrvatske svjetske igre - otvaraju se 21. srpnja u Zagrebu

HSI
Foto: HSI
1/24
17.07.2014.
u 18:20

- Hrvatski svjetski kongres inicirao je Hrvatske svjetske igre 2006. godine, a do sada su se dva puta održale u Zadru - rekao je Željko Batarilo, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara.

Na desetak dana 750 sportaša iz cijelog svijeta hrvatskog porijekla “okupirat će” Zagreb, a uz njih u glavni grad dolazi još najmanje dvije tisuće sudionika Hrvatskih svjetskih igara koje se otvaraju u ponedjeljak 21. srpnja.

- Hrvatski svjetski kongres inicirao je Hrvatske svjetske igre 2006. godine, a do sada su se dva puta održale u Zadru. Idućeg tjedna počinju u Zagrebu i cilj nam je da postanu profesionalna sportska manifestacija koja će okupljati pripadnike naše dijaspore i spajati ih kroz sportska druženja s maticom – ocijenio je Željko Batarilo, ravnatelj Hrvatskih svjetskih igara.

I dok se sportaši koji su već počeli pristizati u Zagreb lagano zagrijavaju za okršaje u 16 momčadskih i pojedinačnih sportova Igara, za ponedjeljak se na Trgu bana Jelačića sprema se prava fešta za otvaranje ove sportske manifestacije.

Program počinje u 21 sat mimohodom svih sportaša koji u Zagreb dolaze iz 25 država svijeta, a uljepšati će ga i nastup Lada, Ane Rucner te Marka Perkovića Thompsona.

Osim sportaša, u Zagreb dolazi i stotinjak pjesnika hrvatskog porijekla iz cijelog svijeta koji će nekoliko dana nakon otvaranja, u Vukovaru održati smotru lirike.

Namjera je organizatora igara da ova sportska manifestacija bude poveznica iseljene i domovinske Hrvatske, pa se Igre planiraju održavati svake tri godine, kada će iznova domaćin biti Zagreb.

Organizator Igara je Hrvatski svjetski kongres (HSK) – krovna udruga hrvatskih iseljenika diljem svijeta, koja kao međunarodna, neprofitna, nevladina i nestranačka organizacija povezuje Hrvate i Hrvatice, hrvatske udruge i ustanove izvan Domovine i tako stvara bolje uvjete za interese hrvatske domovine i hrvatskog izvandomovinstva. Kao krovna hrvatska iseljenička udruga HSK je član ECOSOC Vijeća Ujedinjenih naroda s konzultativnim statusom.

>> U Zadru otvorene Hrvatske svjetske igre

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije