Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LOŠA VIJEST

Milan Bandić: Nažalost, 
Snježne kraljice neće biti ove godine!

Ivica Kostelić, Snježna Kraljica
Foto: Željko Lukunić/PIXSELL
1/9
24.12.2015.
u 08:01

'Temperatura je previsoka, a mi ne možemo raditi snijeg od ničega.'

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić poprilično je skeptičan u svezi s održavanjem skijaške utrke na Sljemenu:

– Snježne kraljice ovaj put vjerojatno neće biti. Temperatura je previsoka, a mi ne možemo raditi snijeg od ničega.

Gradonačelnik je tako potvrdio ono što se već duže vrijeme nagađa. Marljivi radnici danima su se trudili i radili sve što je u njihovoj moći da se utrka ne otkaže, ali vremenski uvjeti jednostavno nisu im išli u prilog.

– Čuvam ove hrpe snijega, nisam ih želio razgrtati po stazi jer bi ih toplo vrijeme rastopilo. Potkraj studenoga imali smo idealne temperature, radili smo punom parom i napravili zalihe koje sad čuvamo, no i dalje imamo dijelove staze koje nismo uspjeli napraviti. Ostao nam je donji dio, imamo te hrpe snijega, ali nisu dovoljne da bismo cijelu stazu razvukli i pripremili za skijanje – pričao nam je još prije nekoliko dana Igor Žiljak.

Podsjetimo, Snježna kraljica nije održana 2014. godine, dok su organizatori lani krajnjim naporima ipak uspjeli osigurati uvjete za održavanje utrke.

>>'I lani smo učinili čudo, i sad čekamo minus oko Božića'

Komentara 25

GE
geler203
13:47 24.12.2015.

Nemoj tako grdonačelniče. Odi u Emirate pa izvidi kako oni u pustinji na +40 imaju skijalište. Možeš ti to isto napravati. Zapravo ja vjerujem da bi koštalo najmanje pet puta više nego u Emiratima.

MO
mojazemlja
09:06 24.12.2015.

Cirkus.. Cijena snježnog topa se kreće između 10 000 i 40 000 eura. Budući da topovi većinom rade noću, u 10 sati rada potroše 100 kubnih metara vode, ili 747 kn, te 300 kWh struje, ili 258 kn. Sumirano, prekoo 1000 kn tijekom jedne noći. Kao što je svima već poznato, i muška i ženska utrka su noćne, tako da će svaku osvjetljavati 380 reflektora. Nagradni fond svake od dviju utrka je 120 000 eura, što je čak i smanjenje u odnosu na dosadašnjih 220 000 eura, zbog čega je Sljemenski slalom bio utrka s najvećim nagradnim fondom u skijaškom kupu. Gledatelje za cijenu ulaznice od 120 kn očekuje besplatni prijevoz, besplatne grickalice, besplatni sokovi i besplatne sarme. Službeno, ukupan trošak organizacije ovogodišnje utrke je 25 milijuna kuna. Veći dio podmiruju sponzori, a gradonačelnik Bandić potpomaže s 5 milijuna kuna.... sveukupno cca 25 milijuna kuna za ništa..

DU
Deleted user
15:07 24.12.2015.

Neće biti ''Snježne kraljice''? Uh... odo' se ubit', iz ovih stopa.....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije