Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ligu prvakinja

Maja Poljak u Istanbulu popularna skoro kao Slaven Bilić

Maja Poljak
Foto: nph/NordPhoto/PIXSELL
07.04.2015.
u 08:41

- One su jedina bolna točka moje karijere. Igrala sam na EP-u i SP-u, ali nikad na Igrama - rekla je Maja Poljak

Maja Poljak (31), hrvatska odbojkaška reprezentativka četvrti put osvojila je Ligu prvakinja. I to s trećim različitim klubom. Nakon što je dvaput bila najbolja s talijanskim Bergamom (2005. i 2007.) i turskim Vakifbankom (2011.), sada joj je to uspjelo s drugim turskim klubom Eczacibasijem. S četiri osvojena trofeja Lige prvakinja ona je postala i najtrofejnija naša odbojkašica.

Lani "drvena" medalja

Završni turnir igrao se u poljskom gradu Szczecinu, a njezin klub prvo je u polufinalu pobijedio Vakifbank (3:1), a onda u finalu i talijanski Yamamay (3:0). Na prvoj utakmici Maja je osvojila 12, a u drugoj osam bodova. U posljednjih pet godina ovo je četvrti naslov Lige prvakinja za turske klubove – dvaput je prvi bio Vakifbank te po jednom Fenerbaçhe i sada Eczacibasi. Dominaciju turskih klubova prekinuo je lani ruski Kazanj.

– Prošle godine osvojile smo "drvenu" medalju. Rekle smo tada da ćemo ove godine napraviti korak više – finale. No, napravile smo dva i osvojile naslov – rekla je Maja Poljak.

U Turskoj je od 2008. godine. Prvo je igrala za Turk iz Ankare, da bi se nakon jedne sezone preselila u Istanbul. Prvo je igrala za Vakifbank, a od 2011. je u Eczacibasiju, gdje je godinama igrala zajedno sa Sennom Ušić. Karijeru je počela u zagrebačkoj Mladosti, gdje je igrala pet godina. U inozemstvo je otišla sa 17 godina (Vicenza), a sa 22 godine osvojila prvu Ligu prvaka s Bergamom.

Oproštaj u Riju

Maja je u posljednjih nekoliko godina dobivala ponude iz Italije, Kine, Koreje i Japana, no ugovor u Turskoj je predobar da bi razmišljala o odlasku. Među navijačima u Turskoj popularna je skoro kao Slaven Bilić.

– Imam još jednu želju do kraja karijere. Nastupiti na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine. Olimpijske su igre san svakog sportaša i one su jedina bolna točka moje karijere. Iskusila sam sva ostala velika natjecanja, ali ne i OI. Voljela bih u hrvatskom dresu nastupiti na olimpijskom turniru. Bilo bi lijepo oprostiti se od odbojke u Rio de Janeiru, ali dalek je put do Brazila – rekla je Maja.

>>Fenerbahčeu udovoljeno, tursko prvenstvo odgođeno na tjedan dana!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije