Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JEDNOGLASNA ODLUKA

Kosovo primljeno u MOO, nastupit će na Olimpijskim igrama u Riju

MOO
Reuters (Ilustracija)
09.12.2014.
u 14:00

- Čestitke Kosovu i svim sportašima. Naša će se zastava vijoriti na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je bivši kosovski premijer Hashim Thaçi te dodao da će zastavu nositi Majlinda Kelmendi.

Kosovo je postalo punopravni član Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO), odlučeno je u utorak na sjednici u Monacu. Time je Kosovo dobilo pravo nastupa na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. godine.

Kosovo je primljeno jednoglasnom odlukom. Srbija, koja se protivi ovoj odluci, nije imala svojeg predstavnika u Monacu.

Kosovsku državu do sada je priznalo 108 država svijeta, a ovom je odlukom postala 205. članica MOO-a. Proces primanja u članstvo olimpijskog odbora trajao je pet godina.

- Čestitke Kosovu i svim sportašima. Naša će se zastava vijoriti na Olimpijskim igrama u Riju - rekao je bivši kosovski premijer Hashim Thaçi te dodao da će zastavu nositi Majlinda Kelmendi. Svjetska prvakinja u džudu na Olimpijskim igrama u Londonu nastupala je pod zastavom Albanije.

>> Transparent Bayernovih navijača: Pustite Kosovo u Uefu

>> Abedin Januzaj: Želim da moj sin igra za Kosovo!

Komentara 3

Avatar TvojUjko
TvojUjko
15:26 09.12.2014.

Jedva čekam prve tekme Kosova i Srbije..

FN
Fr@njo
15:03 09.12.2014.

bravo MOO. sad slijedi fifa, uefa.

DU
Deleted user
14:53 09.12.2014.

Podrzavam odluku MOO.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije