Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VRATILA SE

Joško: Blanka će na EP doći s bogatim arsenalom naoružanja

Blanka Vlasic of Croatia competes in the women's high jump during the IAAF Diamond League athletics meeting at Hampden Park in Glasgow, July 12, 2014.  REUTERS/Phil Noble (BRITAIN  - Tags: SPORT ATHLETICS)
Foto: REUTERS/Phil Noble
22.07.2014.
u 09:15

– Ovo je bio savršen prvi dio sezone! U narodu bi rekli jedan kroz jedan. Sve što smo planirali napravili smo – rekao je Joško Vlašić

Pobjedom u Londonu i novim skokom preko 200 centimetara Blanka Vlašić okončala je prvi dio ljetne sezone. Blankinim dosadašnjim nastupima vrlo je zadovoljan i njezin otac i trener Joško Vlašić:

– To je bio savršen prvi dio sezone! U narodu bi rekli jedan kroz jedan. Sve što smo planirali napravili smo. Pazite, Blanka je vodeća u Dijamantnoj ligi iako nije nastupila na prva dva mitinga, u Šangaju i Eugeneu. Osim toga, ovih 200 cm u Londonu, 200 cm iz Pariza pa 198 cm iz Osla, sve su to rezultati vrlo visoke vrijednosti. Kad je skakala manje, u pitanju su bili neki drugi razlozi, poput velike hladnoće u Sollentuni, primjerice – rekao je Vlašić.

Sada slijede tri tjedna pauze do Europskog prvenstva u Zürichu. To se ne odnosi i na treninge.

– Sada imamo vrlo jasnu sliku svega i znamo što nam je činiti do Züricha. Ono što smo dobili ovim natjecanjima i pobjedama, pa i onim neuspješnim pokušajima na 201 ili 202 centimetra, sve su to stvari koje nam osiguravaju pozitivnu transformaciju u treninzima. Da ne govorim da se Blanka tim skokovima preko dva metra još malo približila onom rekordu Stefke Kostadinove koja je 197 puta išla preko dva metra. Sve je to za nju vrlo poticajno. Na temelju toga odradit ćemo tri tjedna dodatnih priprema, a Blanka će u tom razdoblju još malo narasti. Doći ćemo na Europsko prvenstvo s bogatim arsenalom naoružanja!

Joško već gleda i prema samoj završnici sezone:

– Bude li među dvije prvoplasirane na Europskom prvenstvu, očekuje ju i nastup za Europu na Kupu kontinenata u Marrakechu. I Hanžekovićev memorijal, dakako, visoko je na listi naših želja. No Blanka mora biti strpljiva da bi došla na razinu na kojoj je nekad bila.

>>Blanka s preskočena dva metra slavila u Londonu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije