Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 193
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Medveščak

Janković i Miličić ostaju članovi KHL momčadi, Smolec u kampu

Ivan Janković
Foto: KHL Medveščak
1/6
25.07.2016.
u 15:10

Pripreme teku odlično, svakodnevno smo radili prije kampa. Naravno, nedostajao je led, ali snađemo se kada moramo. More isto nije loše za kvalitetne pripreme - rekao je Janković

Odličnim igrama prošle sezone te preuzimanjem velikih uloga u Medveščakovoj U20 momčadi koja je ostvarila nezapamćeni rezultat – plasman u finale EBYSL prvenstva, mladi Medvjedi Ivan Janković i Matija Miličić ponovno su pozvani u KHL momčad, dok je Jan Smolec sjajnim izvedbama najprije zaradio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, a sada i na pripreme KHL momčadi Medveščaka.

- Iza nas je jedna odlična, no jako duga sezona. Dojmovi su se slegli i svi znamo kakav smo uspjeh napravili, ali moram priznati da sam na kraju jedva dočekao malo odmora i odmaka - izjavio je Miličić, a s njime su se složila i ostala dvojica.

No, vremena za odmor gotovo da i nije bilo jer su pripreme za novu sezonu odavno u punom jeku.

- Pripreme teku odlično, svakodnevno smo radili prije kampa. Naravno, nedostajao je led, ali snađemo se kada moramo. More isto nije loše za kvalitetne pripreme - rekao je Janković.

- Trenirao sam, spremao se koliko mogu bez leda. Jedva sam čekao početak priprema! - rekao je Smolec koji nije krio svoje zadovoljstvo:

- Presretan sam što sam pozvan u KHL tim, još gotovo ne vjerujem. Sada ću morati igrati još bolje i opravdati poziv te se nadam izboriti svoje mjesto u Medveščakovoj KHL momčadi.

- Mladi Hrvati započet će kamp s KHL momčadi i vidjet ćemo kako se razvijaju. Bit će dobro vidjeti svu trojicu zajedno i kako će se nositi sa zahtjevima. Ove godine smo dodali Jana, uz Ivana i Matiju, i sigurni smo da će za njih ovo biti odlično iskustvo i prilika da se nametnu na početku kampa - izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox o mladom trojcu.

I dok će Smolecu ovo biti prvi pripremni kamp, Miličić i Janković su prošle sezone upisali i prve nastupe u KHL-u.

- KHL utakmica je odrađena i svi su vidjeli da i mi to možemo. Zato se nadam da će ih ove sezone biti puno više - rekao je Janković, a Miličić je dodao:

 - Drago nam je da je u momčadi ostalo puno igrača jer smo stekli nove prijatelje i sigurno će nam biti lakše nego prošle godine. Znamo kako funkcioniraju treninzi, znamo što trener traži i što mu je bitno. Sada samo moramo dati sve od sebe i naravno, nadamo se većoj minutaži.

Ovaj trojac proveo je zajedno gotovo cijelu sezonu u U20 momčadi, tako da je 19-godišnji Smolec pokupio sve savjete starijih suigrača, Miličića i Jankovića.

- Gotovo svaki dan smo bili zajedno, tako da je upućen u sve. Ono najvažnije je da se samo trudi što više i da pokaže zube odmah od početka jer neće biti lako.

Komentara 1

BR
brancro
19:11 25.07.2016.

Sretno momci!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije