Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sveučilišne igre

Hrvatski sveučilištarci vratili se sa 5 medalja iz Rotterdama

sveučilišne igre
11.08.2014.
u 13:15

Gradovi Zagreb i Rijeka predstavili su svoje domaćinstvo sljedećih 3. Europskih sveučilišnih igara 2016. godine.

Protekla dva tjedna grad Rotterdam bio je domaćin 2. Europskih sveučilišnih igara na kojima je nastupilo 2830 natjecatelja iz 34 zemlje. Među sportašima koji su predstavljali boje čak 174 europska sveučilišta, svoje mjesto su našla 122 hrvatska sportaša sa četiri sveučilišta i jednog veleučilišta koji su ostvarili značajne rezultate i osvojili pet medalja.

Ujedno, gradovi Zagreb i Rijeka predstavili su natjecateljima i voditeljima studenskih sportskih udruga svoje domaćinstvo sljedećih 3. Europskih sveučilišnih igara 2016. godine.

Europske sveučilišne igre u Rotterdamu ponudile su natjecanje u 10 različitih sportova, dok su od hrvatskih predstavnika najznačajnije rezultate ostvarili stolnotenisači Sveučilišta u Zagrebu te malonogometaši Veleučilišta VERN koji su u oštroj konkurenciji osvojili visoko drugo mjesto.

Uz navedeno, medaljama, ovog puta brončanog sjaja, okitili su se hrvatski predstavnici u još tri sporta. Tako se s brončanom medaljom u Hrvatsku vraćaju predstavnice teniske ekipe Sveučilišta u Splitu, veslački osmerac Sveučilišta u Zagrebu te Mateja Magličić sa Sveučilišta u Zagrebu koja je u pojedinačnoj konkurenciji osvojila broncu u stolnom tenisu.

Valja napomenuti kako je malo sportske sreće i spretnosti nedostajalo košarkašima splitskog Sveučilišta te muškoj i ženskoj rukometnoj momčadi zagrebačkog Sveučilišta, koji su zapeli na zadnjoj stepenici te tako osvojili četvrto mjesto u bogatoj konkurenciji europskih sveučilišta.

Uz sama sportska natjecanja svi sudionici Igara u Rotterdamu imali su priliku sudjelovati u brojnim edukativnim, kulturnim i zabavnim događanjima kojima je cilj bio prezentirati grad i državu domaćina u najboljem svjetlu te predstaviti dio kulture i načina života.

Održavanje Igara u Rotterdamu bila je i jedinstvena prilika za predstavljanje sljedećih 3. Europskih sveučilišnih igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. Hrvatska delegacija, a koja je uključivala predstavnike gradova Zagreba i Rijeke te rektore zagrebačkog, riječkog i splitskog sveučilišta, različitim je aktivnostima, poput svečane večere za visoke uzvanike te posebno osmišljenog i izrazito posjećenog štanda za same natjecatelje, prezentirala Igre kojima će Hrvatska biti domaćin.

- Od srca čestitam svim našim studentima na ostvarenim sportskim uspjesima i osvojenim medaljama. Vjerujem kako će nam iskustva iz Rotterdama nemjerljivo pomoći u kvalitetnoj pripremi i uspješnoj realizaciji Igara koje će se 2016. godine održati u Zagrebu i Rijeci. Na Igrama koje će se održati u Hrvatskoj očekujemo dvostruko više natjecatelja koji će se natjecati u 21 sportu, čime će se dati dodatni poticaj razvoju europskog studenskog sporta, te vjerujem da će same Igre 2016. biti najbolje organizirane do sada - izjavio je Zrinko Čustonja, predsjednik Hrvatskog akademskog sportskog saveza.

>>Sveučilišne igre neće opterećivati državni proračun, svi znamo kakva je gospodarska situacija

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije