Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ne zadovoljava uvjete

Dinamo zbog uvjeta mora opet sa Svetica

29.07.2014., Zagreb - Docek u Zracnoj luci Zagreb Martina Markovica, juniorskog prvaka svijeta u bacanju diska, i Sare Kolak, osvajacice broncane medalje u bacanju koplja.  Photo: Goran Jakus/PIXSELL
Foto: Goran Jakus/PIXSELL
12.04.2015.
u 17:45

Stadion Svetice ne zadovoljava ni minimalne uvjete za dobar trening

Od kolovoza prošle godine atletičari i atletičarke Dinamo Zrinjevca muku muče gdje što kvalitetnije trenirati. Nažalost, stadion na Sveticama trenutačno ne zadovoljava ni minimalne uvjete za vrhunske treninge. Staza je puna rupa i nemoguće je održati bilo kakav sprinterski trening. Zaletište za skok u dalj i troskok je neupotrebljivo, kao i staza za skok u vis. Jedino je u funkciji bacalište za disk i kladivo koje se nalazi izvan Svetica, ispod južne tribine maksimirskog stadiona.

Zbog dobrih uvjeta za sada dobre rezultate postižu samo bacači. Martin Marković već ima normu za OI u bacanju diska, a tek mu je 19 godina. Matej Gregurić je svjetski mlađejuniorski prvak u bacanju kladiva. Ali što s drugima? Rješavanje problema stadiona Svetice stalno se odgađa. Zar ne bi bilo lijepo da grad Zagreb na jednome mjestu ima nogometni kamp, bazen i atletsku stazu. Nije problem Crkva. To samo netko želi tako prikazati. Crkva je to zemljište davno poklonila. Grad Zagreb morao bi biti taj koji će donijeti konačnu odluku ili barem taj koji će sve zainteresirane strane pozvati na dogovor – rekao je Boris Stepinac, član IO atletskog kluba Dinamo Zrinjevac.

Usprkos najlošijim uvjetima, Dinamo Zrinjevac je godinama naš najuspješniji klub. Pitanje je do kada?

- Umjesto da treniramo u Zagrebu, moramo ići na pripreme u Ulcinj ili Bar... Trošimo novac koji smo mogli uložiti u sportaše ili trenere – zaključio je Stepinac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije