Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRE VIJESTI

Blanka Vlašić uspješno operirana, Olimpijske igre su realnost

Blanka Vlašić
Foto: Miranda Cikotić/Pixsell
12.02.2016.
u 14:12

'Nakon natjecanja u Splitu, doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao mi je da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu.'

Hrvatskoj rekorderki u skoku u vis Blanka Vlašić je operativnim zahvatom u finskom Turkuu uklonjen dio kosti koji joj je iritirao Ahilovu tetivu te bi aktualnoj svjetskoj doprvakinji trebalo ostati dovoljno vremena za oporavak i pripremu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

"Nakon natjecanja u Splitu, doktor Đurović, koji je također bio tamo prisutan, pomogao mi je da stupim u kontakt s ortopedskim kirurgom Janneom Sarimom iz bolnice Neo u finskom Turkuu. On je odmah rekao da bi bilo dobro tu situaciju s Ahilovom tetivom i Haglund-petom, koja me muči već dvije godine, riješiti kirurškim zahvatom", objavila je Blanka Vlašić na svom službenom internetskom portalu.

"Zapravo je bila riječ o rutinskom čišćenju koje je trajalo 40-ak minuta, sve je prošlo u najboljem redu i doktor je jako zadovoljan", napisala je Vlašić.

Uz Blanku je tijekom operativnog zahvata u Finskoj bio i njezin fizioterapeut Nenad Bakula, koji je pratio zahvat i vodit će je kroz proces rehabilitacije. Blanka Vlašić otkazala je sve nastupe u dvoranskom dijelu sezone i vjeruje da joj operacija neće znatnije poremetiti pripreme za nastup na Olimpijskim igrama.

"Nadam se da smo sve napravili na vrijeme i da ćemo imati dovoljno vremena za pripreme kako bih ovog ljeta skakala na razini svojih mogućnosti", zaključila je Blanka koja s preskočenih 195 cm na nedavnom mitingu u Splitu zauzima treće mjesto na ovogodišnjim svjetskim ljestvicama.

>> Blanka Vlašić propušta dvoransku sezonu i SP

Komentara 2

BR
brojevi
19:25 12.02.2016.

Blanka Vlašić, uzorito ime upisano zlatnim slovima u povijest Hrvatske i svjetske atletike. Veselimo se tvojim novim sportskim podvizima ali čuvaj zdravlje jer si i onako dala previše za promociju svoje zemlje i sport uopće.

ZL
zlatnirat
17:01 12.02.2016.

Samo neka ozdravi, a za povjerenje u HR istitucije pogledajte nasu vladu u koga vjeruju i gdje godisnji provode (kad se novac na sigurno odnosi) ona je vise dala za nego dobila od RH (upropastila zdravlje) sto nece ni jedan domoljub bio lijevi ili desni za RH. Lakse je operaciju obaviti vani znas na cemu si, vjerujem da ima dobro osiguranje a ne da podmicujes doktore sestre i tko zna koga.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije