Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLA U FINALE

Blanka Vlašić: Bilo me strah prije natjecanja, kako neće kad sam potpuno nesigurna

Blanka Vlašić
Foto: REUTERS/Kim Kyung-Hoon
28.08.2015.
u 08:15

Andrea Ivančević ušla je u polufinale utrke na 100 metara prepone s devetim rezultatom kvalifikacija (12.88), što je samo stotinku slabije od njezina hrvatskog rekorda

Hrvatska će prvi put na svjetskom atletskom prvenstvu imati u skoku u vis dvije predstavnice u finalu. Kvalifikacije su uspješno prošle Blanka Vlašić i Ana Šimić. Obje su sve visine preskočile u prvom pokušaju, s time da je Blanka propustila prvu (1,80 metara), dok je Ana preskakala sve visine. Norma za finale bila je 1,94 metra, ali bilo je dovoljno i 1,92 metra. Naime, tu visinu preskočilo je samo 13 od 30 atletičarki.

Ana: Molila sam se pri 1,92

– Svi smo s nestrpljenjem čekali hoće li se skakati na visini 1,94 metra. Naravno da sam se u sebi molila da nijedna više ne preskoči 1,92 nakon što nas je 13 preskočilo tu visinu – rekla je Ana Šimić.

Blanka Vlašić nije bila na velikim natjecanjima na otvorenom još od 2011. kada je u Južnoj Koreji osvojila srebro. Nakon što je bez problema prošla kvalifikacije, bila je jako zadovoljna.

– Uh, bilo me strah prije natjecanja. Kako neće biti kada sam potpuno nesigurna. Bojala sam se kako će sve to izgledati jer uopće nisam skakala na treninzima. Čuvala sam se za ovo natjecanje jer me nakon skokova Ahilova tetiva jako boljela. Onda sam zaključila da je bolje ne skakati na treninzima nego samo na natjecanju. To je bila mudra odluka – rekla je Blanka kojoj su za finale trebala samo tri skoka.

– Dobro je da me ne boli lijeva, odrazna, već desna Ahilova tetiva. Rehabilitacija je teška, svaki dan ujutro i navečer, a između toga popodne trening. Svakih par sati sam plakala. Miješali su mi se osjećaji. Željela sam ići u Peking, a onda razmišljala je li to pametno. Kad sam došla ovdje ipak sam se malo smirila i dobro je da sam došla. Bitno je da se nisam u kvalifikacijama skakala punom snagom – rekla je Blanka.

Do subotnjeg finala ima gotovo dva dana odmora.

– To je odlično. Sad idem do Adidasove bolnice, tamo imaju jedan stroj koji mi puno pomaže. Radi svašta, ni sama ne znam što, ali mi pomaže.

Kakav je bio osjećaj vratiti se u Ptičje gnijezdo sedam godina nakon OI gdje ste izgubili gotovo sigurno zlato.

– Svi traže neku poveznicu između 2008. i danas, ali nema je. Meni je danas sve drukčije nego prije sedam godina. Ne znam zašto mnogi govore da su Igre bile moj neuspjeh. Nisu, pa osvojila sam srebro – zaključila je Blanka.

Ana je, po običaju, bila šutljivija.

– Ovo mi je prvi finale SP-a i jako sam sretna. Išla sam odmah na prvu visinu da ne moram dugo čekati. Čak sam se dobro osjećala s obzirom na to da se nisam naspavala.

Što očekujete u finalu?

– Postići najbolji rezultat sezone. Znači, više od 1,94 metra. Sudeći po kvalifikacijama, sve će biti dobro.

Andrea se nada rekordu

Andrea Ivančević ispunila je svoja očekivanja. Ušla je u polufinale utrke na 100 metara prepone s devetim rezultatom kvalifikacija – 12.88 sekundi, što je samo stotinku sekunde sporije od njezina hrvatskog rekorda.

– Bilo mi je malo teško trčati. Utrka je bila rano ujutro, a trčala sam u devetoj stazi i uopće nisam vidjela što se događa pokraj mene. Napravila sam puno pogrešaka, ali na kraju je ispalo dobro. Nadam se da će u polufinalu biti puno bolje. Ipak je to večernja utrka. Nadam se da ću uspjeti postići hrvatski rekord. Hoće li to biti dovoljno za finale, vidjet ćemo – rekla je Ivančević.

>> Blanka Vlašić i Ana Šimić prošle u finale skoka u vis

Komentara 4

GR
grodar
09:48 28.08.2015.

čestitke našoj najboljoj atletičarki

PO
PowerPoint
12:06 28.08.2015.

"nisam skakala punom snagom".....kad čuješ te Vlašiće kako pričaju o skoku u vis, čovjek bi pomislio da skaču na mjesec.

DU
Deleted user
08:47 28.08.2015.

Gdje li su samo oni "lijepi" dani kad se sazivala konferencija za medije jer Blanku žulja nova sprinterica, rađena po narudžbi i onda zbog tog jastučića u podstavi, tamo , razumijete itd. itd. A da se ne govori o njenom ocu, koji je krenuo u strahovito prepucavanje s Antom Kostelićem, da tko su njegova djeca i njihovi sportski uspjesi, kad njegovo dijete zapisano u vječnim tablicama atletskih rezultata itd. itd. Zaključno. Blanka je psih. skrhana jer je ona dokaz ciničnoj tvrdnji da je u sportu najvažnije pobijediti. Od njenog ega dimenzija cepelina, malo toga danas ostalo ... Kostelić je "dizao" djecu nakon serija teških lomova jer su bila spartanski odgojena, a Blanka je razmažena da je to čudo jedno...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije