Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Photoshop?

HOO se ne miri, smatraju da je Martin oštećen i uložit će žalbu!

Damir Martin
Foto: Printscreen BBC
1/17
13.08.2016.
u 21:16

- Meni se čini da je Damir pobjednik jer ja imam taj izgrađen osjećaj da to mogu procijeniti, no elektronika kaže drugačije.

Da u toj konačnoj odluci oko pobjede Drysdalea za sedam tisućinki možda i nije sve čisto pokazuje snimka foto-finiša u kojoj se brojka 4 na Drysdaleovu čamcu čini rastegnutom. Izgleda kao da ju je netko razvukao u photoshopu, na što nas je prvi upozorio fotoreporter Hine Damir Senčar.

Uostalom, i trener zlatnog dvojca na pariće Nikola Bralić uvjeren je da je Damir pravi pobjednik.

- Meni se čini da je Damir pobjednik jer ja imam taj izgrađen osjećaj da to mogu procijeniti, no elektronika kaže drugačije.

Niti par sati nakon utrke, Damirov trener Srećko Šuk nije se mirio s ishodom, ali se nije niti žalio. Zašto?

- Mi smo mala nacija i nemamo baš izgleda to istjerati na čistac. To vam je, a sada ću biti prost, kao da se unuk žali dedi da mu tata spava s mamom. Jako sam srdit jer se najprije na velikom ekranu pojavilo da je Martin pobjednik, a onda je uslijedilo vijećanje po izjednačenom vremenu da bi na kraju dobili vrlo sumnjivu snimku s rastegnutim startnim brojem Novozelanđanina. U ovakvoj situaciji najpravednije bi bilo dijeliti dvije medalje, kao što se nekad činilo, a ne da ostanu ovakvi repovi.

S tom situacijom se ne miri niti predsjednik HOO-a Zlatko Mateša koji je najavio da će se HOO dopisom obratiti Svjetskoj veslačkoj federaciji i izraziti svoje nezadovoljstvo odlukom u slučaju ovog foto-finiša.

>>Hrvatska ima treću medalju u Riju! Damir Martin osvojio srebro s istim vremenom kao zlatni Novozelanđanin

>>Martin i novinari zajedno plakali: Dao sam zadnji atom snage, pet tisućinki zauvijek ću pamtiti

Komentara 101

BR
brancro
21:39 13.08.2016.

Broj 4 na slici je neprirodno rastegnut u odnosu na broj 5 našeg Damira!!! Kome treba ta krađa?!

MI
mirkozlikovski
21:39 13.08.2016.

Pogledajte gdje je u vodi odraz antene i onog izbočenja na čamcu od Damira. Točno se poklapa u vodi. Sad pogledajte gdje je odraz antene u vodi od Novozelanđanina. Pomaknuto nekoliko centimetara unatrag u vodi. Razvučen prednji dio čamca sto posto.

MK
mksdk
21:29 13.08.2016.

Fotografija koja bi trebala dokazati da Damir nije prvi prošao ciljem, ne samo da to ne dokazje, nego ukazuje na nešto sasvim drugo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije