Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 37
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'Medalja za hrabrost'

Blanka: Ovo će uvijek biti moja posebna medalja, borila sam se kao ranjena srna u šumi

Blanka Vlašoć Rio 2106
Foto: Reuters
1/35
21.08.2016.
u 08:11

"Desna noga me je jako boljela. Već sam na samom početku vidjela da ću se mučiti i boriti za svaki skok. Primila sam blokadu, no ja tu nogu ipak nisam potpuno osjećala", kazala je Blanka, dodavši kako je i sama sumnjala u sebe.

- Ovo je moja medalja za hrabrost, nagrada za sve boli kroz koje sam prošla, kazala je Blanka Vlašić nakon osvojene bronce na OI u Rio de Janeiru.

Blanka Vlašić osvojila je brončanu medalju u skoku u vis na olimpijskim igrama u Rio de Janeiru s preskočenih 197 cm.

Pod injekcijama protiv bolova, vidno šepajući i gotovo na rubu snaga, Blanka je načinila pravi podvig osvojivši broncu nakon što je u Pekingu 2008. bila srebrna. Zlato je osvojila Španjolka Ruth Beitia sa 197 cm, koliko je preskočila i drugoplasirana Bugarka Mirela Demireva.

Blanka je tako na sjajan način zaokružila hrvatsku olimpijsku priču u Rio de Janeiru osvojivši deseto odličje pri čemu drugu broncu nakon pet zlata i tri srebra.

Foto: REUTERS

Blanka je uvijek bila posebna, pa je tako i ovaj puta bila u središtu pozornosti svih u mix-zoni, a do hrvatskih novinara je došla skokom preko ograde koja dijeli novinare od sportaša. Ostali sportaši su je gledali u čudu.

"Ovo će uvijek biti moja posebna medalja, borila sam se kao ranjena srna u šumi, koja bježi od lovca i, eto, lovac je nije ulovio i osvojila je broncu. Naravno da uvijek očekuješ najbolje, dođeš na stadion i nadaš se da ćeš skočiti 2.05, ali u realnosti to nije tako. Ja 20 godina imam svoj zalet, a sada smo zbog operacije iskušavali taj drugi, s kojim nisam baš srasla. Desna noga me je jako boljela. Već sam na samom početku vidjela da ću se mučiti i boriti za svaki skok. Primila sam no ja tu nogu ipak nisam potpuno osjećala", kazala je Blanka, dodavši kako je i sama sumnjala u sebe.

Foto: Reuters/PIXSELL/Ilustracija

"Prije dva tjedna me toliko boljelo da sam rekla da neću ići u Rio de Janeiro. Srećom, ipak smo došli u Brazil, na krilima vjere i Boga koji me vodio", dodala je Blanka, a onda je uzbuđeno rekla.

"Ma jeste li samo vidjeli koliko sam bila blizu dva metra? I mene je to iznenadilo. Zapravo, kad je završilo nisam ni znala da sam osvojila broncu. Ovo je stvarno moja medalja za hrabrost, moja najbolnija medalja. Mislim, sada sam na prekretnici - ili ću na potpunu rehabilitaciju, bez treninga i skokova do sve to ne zacijeli ili ću otići", kazala je Blanka, dodavši na kraju.

"Makar, treneru sam rekla - sada će me morati trenirati do Tokija".

>>Jača od bolova: Blanka Vlašić osvojila brončanu medalju na Olimpijskim igrama!

>>Vlašić: Za odličje skok od 2 metra, a ja treniram u sobi

Komentara 24

VE
VeliJoza
08:54 21.08.2016.

Svaka cast !

Avatar Idler 3
Idler 3
09:30 21.08.2016.

Iskrene čestitke, rad i upornost (ali i hrabrost) uvijek se na kraju isplate !!!

SA
Sargovac
09:30 21.08.2016.

Naklon do poda. Zasluzujes samo pohvale i priznanja. Bravo i zelim ti ubuduce najvise zdravlja, a svojim uspjesima si vec proslavila Hrvatsku.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije