Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Raketa na Valenciju

Imamo Hrvata u finalu! Mandžukić u polufinalu LP-a ide na Modrića

mandžukić (1)
Foto: Reuters/PIXSELL
11.04.2014.
u 12:45

Sevilla, za koju nastupa Ivan Rakitić, prolaz u finale tražit će protiv ligaškog konkurenta Valencije. U drugom polufinalu sastat će se Benfica i Juventus

Danas je u Nyonu održan ždrijeb europskih kupova, Lige prvaka i Europske lige. Ceremoniju je vodio Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe, a prvo su se izvukli parovi Europske lige.

Sevilla, za koju nastupa Ivan Rakitić, prolaz u finale tražit će protiv ligaškog konkurenta Valencije. U drugom polufinalu sastat će se Benfica i Juventus. Prve utakmice igrat će se 24. travnja, a uzvrati 1. svibnja. Pobjednici će se plasirati u finale koje se igra u Torinu, a tamo će službeno kao domaćin biti upisan pobjednik susreta Sevilla – Valencia.

Foto: Reuters (Ilustracija)

Nakon toga krenulo je izvlačenje parova polufinala Lige prvaka, a prvi par nama je najzanimljiviji. Naime, sastat će se Real Madrid i Bayern, a to će biti sudar dvaju hrvatskih predstavnika, Luke Modrića i Marija Mandžukića, što znači da ćemo sigurno imati predstavnika u finalu najelitnijeg klupskog natjecanja. Prva utakmica igrat će se u Madridu, a uzvrat u Münchenu.

Jose Mourinho i njegov Chelsea igrat će protiv Atletico Madrida, koji je osokoljen izbacivanjem Barcelone. U svakom slučaju očekuju nas pravi spektakli i prave nogometne poslastice. Prve utakmice igraju se 22./23. travnja, a uzvrati tjedan dana poslije. Ovogodišnje finale igrat će se 24. svibnja u Lisabonu.

>>Modrić je dosad čak pet puta pobijedio Mandžukića, a Mario je trofejniji

Liga prvaka, polufinale

Real – Bayern

Atletico – Chelsea

Europska liga, polufinale

Sevilla – Valencia

Benfica – Juventus

Tijek ždrijeba

12.36 – Drugi par je Atletico Madrid – Chelsea

12.35 – Počelo je izvlačenje, prvi par činit će madridski Real i Bayern! Mario Mandžukić tako će igrati protiv Luke Modrića pa je sigurno da ćemo imati jednog predstavnika u finalu

12.25 – A sad se okrećemo ždrijebu polufinala Lige prvaka, a pri njemu će pomagati Fuis Figo

12.24 – Pobjednik utakmice Sevilla – Valencia u torinskom finalu bit će službeno upisan kao domaćin

12.18 – Prve utakmice polufinala Europske lige igrat će se 24. travnja, a uzvrati tjedan dana poslije

12.17 – Drugi par činit će Benfica i Juventus

12.16 – Ivan Rakitić i njegova Sevilla igrat će protiv Valencije

12.15 – Prvo će se izvući parovi polufinala Europske lige

12.10 – Kako god se kuglice poslože, sigurno nas očekuju pravi spektakli u polufinalu

12.04 – Pomoćnik tijekom ždrijeba bit će proslavljeni talijanski branič Ciro Ferrara

12.01 – Četiri momčadi ostale su u natjecanju: Atletico, Bayern, Chelsea i Real

12.01 – Kao i uvijek, sve će voditi Gianni Infantino, glavni tajnik Uefe

12.00 – Počela je ceremonija ždrijeba polufinala Lige prvaka i Europske lige

Najava ždrijeba Lige prvaka

Danas točno u podne u Nyonu nas očekuje ždrijeb Lige prvaka. U polufinalu igraju Bayern, Chelsea, Atletico i Real, a saznat ćemo tko će igrati protiv koga.

Bayern je branitelj naslova i ove sezone će pokušati postati prva momčad koja je obranila titulu. Madridski Real, pak, najuspješnija je momčad ovog natjecanja, ovo mu je 25. ulazak u polufinale, a devet puta ga je osvajao. Ipak, valja naglasiti da od 2002. godine nije bio u finalu. Chelsea je ovo natjecanje osvojio 2012. dok je madridski Atletico prvi put nakon 40 godina ušao u polufinale.

U svakom slučaju očekuju nas četiri uzbudljive utakmice, bez obzira na to tko će s kim igrati. Hrvatska ima dvojicu predstavnika, Marija Mandžukića u Bayernu i Luku Modrića u Realu, a moguć je i njihov međusobni sraz.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su 22./23. travnja, a uzvrati tjedan dana poslije. Finale se igra 24. svibnja u Lisabonu.

>>Mandžukić našao mjesto u idealnih 11 uzvratnih utakmica Lige prvaka

Komentara 22

Avatar franioprvi
franioprvi
14:22 11.04.2014.

Sve je to lijepo , samo nemoj da se jedan od njih povrijedi . Briga me za LS , dolazi SP.

KO
Klasa_Optimist
14:56 11.04.2014.

a jadni srbi ? njima jadnima ponovo ostaje samo skupina couch

SA
SI aka SI
12:47 11.04.2014.

još ljepše bi bilo imati 2 Hrvata u finalu. Nekako sam se nadao na početku sezone finalu Bayern-Real, ali trenutno ne bih mogao reći da je to finale prije finala. Atletico jednostavno oduševljava (ne lepršavom igrom, ali taktikom, borbom, a i kvalitetom) i nema favorita ni za ove parove, ni za ukupnog pobjenika. Sve je moguće, ne treba zanemariti ni Mourinha koji izvlači maksimum iz svoje momčadi.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije