Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 125
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
čudo od djeteta

Zašto plavi toliko skrivaju malog 'doktora' Antu Ćorića?

05.07.2014., Murska Sobota, Slovenija - Prijateljska utakmica, GNK Dinamo - Karpaty Lviva. Ante Coric.  Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL
29.07.2014.
u 15:53

U Dinamu strahuju da Ante ne bljesne i da ne počne pritisak velikih klubova, s obzirom na to da bi na proljeće mogao otići bez odštete

Zašto Dinamo toliko skriva svog najtalentiranijeg igrača, 17-godišnjega Antu Ćorića? Zašto ne dobiva veću minutažu, poput svojedobno igrača-projekata Kovačića ili Halilovića?

Nije li utakmica protiv Lokomotive bila idealan poligon za demonstraciju Antina talenta? Navodno je cijeli tjedan uoči nje bio u prvom planu, a onda ipak neočekivano izvisio. Možda i bolje, s obzirom na to kako je izgledala obrana plavih.

U čemu je caka? Ne, nije u tome da mu je Zoran Mamić nesklon, baš naprotiv. Zoki je šmeker i voli znalce poput Ante, ali koliko god bi mu možda i želio dati priliku, poučen slučajem Murić, Mamić istodobno mora voditi računa o zaštiti vitalnih klupskih interesa.

Naime, što ako Ćorić bljesne poput meteora, kao nedavno za reprezentaciju U-19 u Engleskoj, i počne navala velikih klubova? A dečko nije vezan profesionalnim ugovorom, igra za 5000 eura mjesečno, i sljedeće godine, kada napuni 18, može otići za "kikiriki". To je objektivna prijetnja koje su Mamići svjesni i zato ga ne izlažu "morskim psima", premda mu nastupi u 1. HNL mogu samo koristiti.

Naravno da Dinamo tu već poduzima određene korake i polako plete mrežu oko Ćorića, za kojeg se čini da neće biti tvrd orah poput Murića. Prema razmišljanjima njegova oca Miljenka, Dinamo je za Antu u ovom trenutku najbolji poligon za razvoj i on namjerava ostati ovdje bar još dvije-tri godine. Dakle, nemaju ga razloga skrivati jer dečko nema namjeru pobjeći.

Zoki Mamić pokazao je Antu prošlog proljeća i dečko je odmah osvojio Dinamovu struku. Po novom i suigrače, jer čujemo da mu je Machado dao nadimak "doktor"...

>> Zdravko Mamić: Kramarić bi u Dinamu zabijao još više da je bio strpljiviji

Ključne riječi

Komentara 7

VU
vupora8
16:19 29.07.2014.

Ovi novinari (ako ih tako mogu nazvati) stvarno pišu gluposti,nemaju niti jedan argument zbog cega bi Ante otišao iz Dinama a izmisle ovakvu priču,Ante je sretan u Dinamu,vec je nekoliko puta izjavio da ostaje,u sastavu je za svaku tekmu ii bit ce prilike za njega!!

Avatar Idler 3
Idler 3
17:27 29.07.2014.

Svašta, ak je mali stvarno tolko dobar i već "bljesnul" u mladoj repki onda ga i menadžeri velkih klubova već odavno imaju v notesu !!! Prema tome nekaj u ovoj priči ne štima !?

Avatar mohito
mohito
17:05 29.07.2014.

dasovic u istom clanku prvo navede svoje pretpostavke temeljene ni na cemu zapravo, a onda ih do kraja clanka sam demantira cinjenicama od kojih ne moze pobjeci, izjavama corica i njegovog oca…medjutim stvar je u tome da iza ovoga ipak ostaje negi negativni odjek, pa kad se svi ti negativno intonirani clanci o dinamu pospajaju negdje u podsvijesti, podrzava se negativa oko dinama...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije