Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 54
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KONAČNA ODLUKA

Zadar ispada iz 1. lige jer nije dobio licenciju!

Zadar - Rijeka
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
21.05.2015.
u 17:26

Zadrani jedini od sadašnjih sudionika Prve HNL nisu dobili prvoligašku licenciju za sljedeću sezonu. Dugovi Zadrana su ipak previsoki, klupski čelnici nisu uspjeli dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

Prvenstvena sezona u Prvoj HNL već dugo nije bila napetija i zanimljivija, ali o ispadanju iz lige na kraju je odlučeno za – zelenim stolom. U sezoni 2015./2016. u prvoligaškom društvu neće igrati Zadar. I to je konačna odluka!

Naime, Zadrani jedini od sadašnjih sudionika Prve HNL nisu dobili prvoligašku licenciju za sljedeću sezonu. Dugovi Zadrana su ipak previsoki, klupski čelnici nisu uspjeli dostaviti svu potrebnu dokumentaciju.

Situacija je jasna, Zadar će sljedeće sezone igrati u drugoj ligi, ta je odluka konačna! Na nju ne postoji mogućnost žalbe.

Izbacivanjem Zadra iz lige laknulo je Istri 1961 i Osijeku, jer sada nijedan od ta dva kluba neće izravno ispasti iz prve lige, već će u dodatne kvalifikacije.

Za Europu se bore tri kluba, a dva su mjesta još upitna. Hajduk je najbliži, iako ga može ugroziti i Zagreb s kojim igra ovaj vikend i koji je bolji u međusobnim dvobojima. Hajduk u zadnjem kolu igra kod susjeda Splita. Kojemu ipak nije svejedno, izgubi li ovaj vikend od Lokomotive, mogao bi se naći u zoni ispadanja, a lokosi bi se još približili Europi.

>> Snimka sukoba Srne i Kalinića: Padale teške riječi, a umalo su i poletjele šake

Komentara 27

Avatar feudalac
feudalac
23:53 21.05.2015.

...ostati će vječna tajna zašto su tekst od pet rečenica potpisala čak dvojica autora? No dobro to je manji problem ako znamo da im je urednik Flak, veći je problem što nisu uspjeli sastaviti suvisli naslov. Naime kaj. Ne ispada Zadar iz HNL- a zbog toga što nije dobio licenciju već zbog toga što nije ispunio sve zahtjeve za dobijanje licencije.

Avatar Titanov sin
Titanov sin
20:02 21.05.2015.

Sigurno duguju manje od hajduga .

FN
Fr@njo
19:18 21.05.2015.

steta za N,K. Zadar, dobro za bankrot Stimca.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije