Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'SRETAN SAM'

Wolfsburg prodao Ivicu Olića! Karijeru nastavlja u bivšem klubu

ivica olić
DPA/PIXSELL
29.01.2015.
u 21:19

- Imam 35 godina, dobro sam se pripremio i spreman sam u subotu igrati za HSV protiv Kölna - rekao je Olić.

Ivica Olić napustio je Wolfsburg i vratio se u HSV, gdje je počeo prije sedam i pol godina svoju "bundesligašku avanturu". Na taj potez su se hrvatski reprezentativac i sad već njegov bivši klub odlučili jer u redove 'vukova' stiže Andre Schürrle.

- Sretan sam! Drago mi je da se pronašlo rješenje i da su sve strane zadovoljne. Imam 35 godina, dobro sam se pripremio i spreman sam u subotu igrati za HSV protiv Kölna - rekao je Olić za Kicker.

Riječ je o transferu vrijednom oko 1,5 milijuna eura, a u HSV-u će biti do ljeta 2016. godine, uz mogućnost produljenja ugovora. Naravno, sve će ovisiti ponajprije o tome hoće li HSV ostati u Bundesligi ili neće, ali i o Olićevom fizičkom stanju, ipak je već u 36. godini života.

Neće mu trebati dugo da se navikne na "novu" sredinu jer igrao je za HSV do 2009. godine. Često ističe to razdoblje kao najbolje u karijeri, ali i kao trenutak kad je napokon počeo zarađivati novac od nogometa, umjesto da ga daje menadžerima i svima koji su bili vezani uz njegove transfere i primanja. Detalje tih izjava nikada nije pojasnio.

A svoj nogometni put počeo je u Marsoniji, zatim se okušao kao u Herthi i nije dobio priliku, da bi pod Kranjčarovim Zagrebom "propupao", odveo ga do titule i prodao se u Dinamo. Tad su nastali i neki menadžerski sukobi, ponajprije između Marića i Mamića, ali sve se smirilo i Olić odlazi u CSKA.

Nakon Marsonije nije dobio priliku u Herthi u razdoblju od 1998. do 2000. i vraća se u Marsoniju. Iz nje odlazi 2001., a novi klub bio je Zagreb s kojim je osvojio Prvu HNL. Otišao je u Dinamo, a zatim ga je kupio moskovski CSKA 2003. godine i tamo je proveo četiri godine te osvojio kuo UEFA. Uslijedila je epizoda u Hamburgu, a tri godine je potom bio nogometaš Bayerna. Od 2012. godine je igrao za Wolfsburg.

>> Olićeva stotka na San Siru, peti u klubu 100

Komentara 7

MA
MagnusJohnson
21:50 29.01.2015.

"Često ističe to razdoblje kao najbolje u karijeri, ali i kao trenutak kad je napokon počeo zarađivati novac od nogometa, umjesto da ga daje menadžerima i svima koji su bili vezani uz njegove transfere i primanja. Detalje tih izjava nikada nije pojasnio." Kako plaćenik Deželić i u ovakvim naoko bezazleznim člancima izmišlja izjave koje Olić nikad nije dao i da pritom cilja na Mamića. Deželiću, trebalo bi ti USKOK poslati da ispita stanje tvoje imovine, mora da ti Brbljić plaća na desetke tisuća kuna za ovu sramotu.

Avatar Abcda
Abcda
21:57 29.01.2015.

Kao vino ; sto stariji to bolji. Sretno Ola.

NO
nonasur
21:51 29.01.2015.

e moj novinaru...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije