Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 148
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Englezi bi više domaćih

Wenger: Takvo pravilo nije prošlo ni u Jugoslaviji

Arsene Wenger
PA/Pixsell
29.03.2015.
u 07:00

- Pravila moraju biti formirana da favoriziraju najbolje, inače to više nije natjecanje - rekao je Wenger.

Predsjednik Engleskog nogometnog saveza najavio je da se nada da će uskoro uvesti pravilo po kojem će svaki klub u Premiershipu morati u momčadi imati barem 12 igrača iz omladinske škole. Zasad ih je osam, a Greg Dyke vjeruje da će taj potez pomoći reprezentaciji.

Protiv 'poboljšavanja' aktualnog pravila je Arsene Wenger, što nije niti čudo. Zna se da Francuz voli strane nogometaše, a u aktualnoj momčadi ima točno onoliko Engleza koliko ih mora imati - osam.

– Mi smo u natjecateljskom svijetu i u tom svijetu treba vidjeti tko je najbolji. Pravila moraju biti formirana da favoriziraju najbolje, inače to više nije natjecanje - rekao je Wenger pa dao primjere:

– U Jugoslaviji su u proteklim desetljećima imali pravilo da u zapisniku moraju biti tri igrača ispod 21 godine. Znate što se dogodilo? Ti igrači su postali profesionalne izmjene. Slično je bilo i u Francuskoj. Onda su uveli pravilo da ta trojica moraju igrati u početnom sastavu. Znate što se dogodilo? Svi su zamijenjeni nakon pet minuta.

>>Arsene Wenger sprema ponudu za Mandžukića!

Komentara 12

Avatar bambam
bambam
10:43 29.03.2015.

Jos malo pa ce i Katar kupiti nogometnu reprezentaciju pa ce postati , ako ne prvak, onda doprvak svijeta.

Avatar maxist
maxist
10:26 29.03.2015.

"pravila"-su takva da Dinamo Kijev može imati vise igrača iz hr ,a zagrebački iz Afrike pa se čovjek pita za koga se tu navija ...? Uskoro će u klubu biti koliko igrača toliko prevoditelja........

PI
pidocha
11:48 29.03.2015.

a ja san mislia da će reći o golu u gostima što je on i zagovaratelj da se to promini!!! u šugi se/miljanić/ izvodili penali nakon remia,a sritniji bi dobia bod!!!!kad ono glupost...ajde wenger u pemziju!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije