Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 158
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLADIONIČARSKI KUTAK

Vukovi nisu dobili Bayern u posljednjih 11 ligaških okršaja

Manchester City - Bayern
Reuters/Pixsell
30.01.2015.
u 00:30

Dobre vijesti za Guardiolu su što su spremni Schweinsteiger, Götze i Benatia, dok se Lahm još oporavlja. Od ozljeda su se kod domaćina zaliječili Perišić i Naldo.

Nakon pauze od mjesec dana Bundesliga se konačno nastavlja i to u velikom stilu. Prvo kolo proljetnog dijela prvenstva starta derbijem između vodeće i drugoplasirane momčadi lige.

Aktualni prvak Bayern gostuje kod Wolfsburga protiv kojeg praktički može riješiti pitanje novog prvaka iako to ne bi trebala biti nepoznanica s obzirom da Bavarci imaju velikih 11 bodova prednostima nad vukovima.

Ovo je tek treći put u povijesti Bundeslige da u prvoj utakmici nakon zimske stanke igraju prvoplasirana i drugoplasirana momčad. U prošla dva navrata igrao je Bayern, a njegovi protivnici (1860 München 1966. i Kaiserslautern 1998.) su tad osvajali titulu.

Wolfsburg i Bayern nisu samo najbolje momčadi ove sezone, već i prošle godine skupivši 64, odnosno 91 bod u 2014.

Guardiolina momčad oborila je rekord po broju primljenih golova u polusezoni (njih 4) srušivši svoje i dostignuće Stuttgarta iz sezona 2012./13. i 2013./14. kad su dvije momčadi primile 7 golova.

Također, Bayern je nadmoćno završio 2014. s osam uzastopnih pobjeda, ali Heckingova momčad ne zna za domaći prvenstveni poraz zadnjih 14 utakmica (zabila je na zadnjih 12 utakmica). Posljednji put vukovi su kod kuće pali upravo protiv Bayerna u ožujku prošle godine izgubivši s visokih 6:1.

Kad smo kod međusobnog omjera Bayern je daleko uvjerljiv pobijedivši u 30 od 39 navrata od Wolfsburga uz samo tri poraza. Vukovi su također izgubili posljednjih osam utakmica od Bavaraca u svim natjecanjima, a za pobjedu ne znaju 11 utakmica, odnosno od travnja 2009. kad su slavili 5:1.

Dobre vijesti za Guardiolu su što su spremni Schweinsteiger, Götze i Benatia, dok se Lahm još oporavlja. Od ozljeda su se kod domaćina zaliječili Perišić i Naldo.

>> Sve kladioničarske najave pogledajte na Goal.com

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije