Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vrbanović o napadu:

'Vrijeđali su nas i psovali. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera...'

Damir Vrbanović
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
13.04.2015.
u 19:47

Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave, kaže Vrbanović

Na autocesti Zagreb - Split, na odmorištu Zir, skupina huligana s obilježjima Hajduka, pripadnika Torcide, napala je danas popodne izaslanstvo Hrvatskog nogometnog saveza, koje je putovalo na sastanak s predstavnicima Hajduka i grada Splita u vezi s organizacijom utakmice Hrvatska – Italija!

U izaslanstvu HNS-a bili su izvršni predsjednik Damir Vrbanović, izbornik Niko Kovač, povjerenik za sigurnost Zoran Cvrk, pomoćnica direktora reprezentacije Iva Olivari, povjerenik za ulaznice, Nikša Martinac, glasnogovornik Tomislav Pacak i šef marketinga, Alen Balen. Vrbanović nam je rekao:

- Zastali smo na odmorištu i odjednom nam je prišla skupina mladića i počela nas vrijeđati i psovati. Spominjali su Zagreb, Mamića, Šukera... govorili su nam da se vratimo otkud smo došli. Bili su vrlo agresivni, svašta su nam izgovorili i samo zahvaljujući našoj mirnoći i spremnosti da pretrpimo sve te uvrede, nije došlo do tučnjave. Te su neugodne scene trajale 15-ak minuta, a gospodin koji radi na odmorištu nazvao je policiju, koja je ubrzo došla i uhitila huligane pa će biti pokrenut postupak protiv tih huligana, koji su nam oštetili automobil – rekao nam je Vrbanović.

Nevjerojatno je dokle seže ta huliganska drskost, ovo više nema nikakve veze ni s nogometom, ni s Dinamom, ni s Hajdukom, ni s hrvatskom reprezentacijom! Hoće li napokon državni organi reagirati kako treba, hoće li izgrednike pospremiti tamo gdje im je mjesto? Ili će se ovaj teror nastaviti sve dok se ne dogodi istinska tragedija, dok netko ne izgubi život pa da se tek onda "slijepcima" otvore oči? Vrbanović naglašava:

- Doista smo pretrpjeli strašne uvrede. Međutim, svi smo ostali mirni, nismo se dali uvući u verbalni sukob s huliganima, iako nije bilo lako ostati hladnokrvan. Ovaj incident nije promijenio naša razmišljanja, očekujem da ćemo na sastanku u Splitu dogovoriti sve potankosti oko organizacije utakmice Hrvatska – Italija - kaže Vrbanović.

>>Huligani napali izbornika Kovača, Vrbanovića i ostale iz HNS-ove delegacije

>>'Osuđujemo napad na Kovača, a izgrednike ne smatramo navijačima'

>>Ovo su hrvatski igrači u ligama petice koje izbornik Kovač ne treba

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije