Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI VATRENI

Veznjak Bayerna odbio Njemačku i odlučio igrati za Hrvatsku!

Fabian Benko
Foto: MAJA HITIJ/DPA/PIXSELL
23.09.2016.
u 18:05

18-godišnji veznjak rođen u Münchenu i njegova obitelj odlučili su između Hrvatske i Njemačke odabrati crveno-bijelu šahovnicu

Mladi veznjak Bayena Fabian Benko odlučio je igrati za hrvatsku reprezentaciju! Benko će se tako pridružiti U-21 reprezentaciji Nenada Gračana koju u listopadu čeka ogled protiv Švedske u kojem naši nogometaši mogu izboriti plasman na EP.

Radi se o igraču rođenom 1998. godine, i HNS je već dulje vrijeme u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji. Razgovori su se pojačali još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, kao i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj.

Današnjim telefonskim razgovorom između oca igrača i tehničkog direktora HNS-a, Romea Jozaka, 18-godišnji veznjak rođen u Münchenu i njegova obitelj odlučili su između Hrvatske i Njemačke odabrati crveno-bijelu šahovnicu, te će Fabian doći na okupljanje U-21 reprezentacije pred nadolazeću utakmicu protiv Švedske 10. listopada i konkurirati za nastup.

Benko se pridružio Bayernu sa samo sedam godina i nakon toga je prošao školu europskog nogometnog giganta. Ovoga ljeta upisao je prvi službeni nastup za Bayern u pobjedi od 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u DFB Kupu.

Komentara 43

MA
Majur
18:35 23.09.2016.

Dečko je vanserijski talent koji će uskoro biti standardni prvotimac Bayerna....igrao bi i u "elfu" kad tad,ali se za Hrvatsku odlučio.....krv nije voda,dobro nam došao!!

RA
rab555
18:33 23.09.2016.

srce vatreno

CU
cungalunga
18:29 23.09.2016.

Nogometna velesila❤

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije