Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRIJELAZNI ROK

Falcao potpisao za United, Chicharito u Real Madridu

Javier Hernandez
Foto: Jose A. Garcia/UESyndication/PIXSELL
1/6
01.09.2014.
u 23:50

Najveća bomba je prelazak Kolumbijca Falcaa iz Monaca u Manchester United. Louis Van Gaal očito je shvatio da bez velikih pojačanja ne može konkurirati za naslov.

Više od 2,5 milijardi eura potrošili su klubovi liga petice ovoga ljeta, od toga najviše engleski Premiership (više od milijardu), a najviše Manchester United, čak 200 milijuna eura. Čak tri od pet najskupljih transfera u povijesti dogovorena su ovoga ljeta. Broj jedan je prelazak Luisa Suareza iz Liverpool u Barcelonu (81 milijun eura), potom Jamesov iz Monaca u Real (80), te Di Marijin iz Reala u PSG (75).

Hernandez u Real

Već po običaju, jako puno “prometa” bilo je i u jučerašnjem, zadnjem danu prijelaznog roka. Najveća bomba je prelazak Kolumbijca Falcaa iz Monaca u Manchester United. Louis Van Gaal očito je shvatio da bez velikih pojačanja ne može konkurirati za naslov, a američki vlasnici bili su dobri pa su mu doveli Herreru, Shawa, a posljednjih dana i Di Mariju i Blinda, te Falcaa. Zanimljivo, Falcao je na Old Trafford službeno došao na jednogodišnju posudbu, za što će United platiti 15 milijuna eura. Nisu ga kupili jer bi tako riskirali da im Uefa upali crveno svjetlo zbog kršenja financijskog fair-playa. Dovođenjem Falcaa Manchester United odnio je dvostruku pobjedu, jer Kolumbijca je htio dovesti i gradski rival Manchester City. I madridski Real bio je u kombinacijama, a kraljevi su zadnji dan ipak uspjeli dovesti jednog napadača – Javiera Hernandeza iz Manchester Uniteda.

Manchester United je pokušavao dovesti i Matsa Hummelsa te Artura Vidala. Vlasnici Uniteda, američka braća Glazer, nakon slabijeg početka prvenstva (poraz i remi) nisu se željela kockati s još jednom neuspješnom sezonom, koja bi značila financijski krah kluba na američkoj burzi. Crveni vragovi su Arsenalu prodali Dannyja Welbecka za 20 milijuna eura.

Hrvati će pak ovo ljeto pak najviše pamtiti po prelasku Lovrena iz Southamptona u Liverpool (oko 25 milijuna eura), Mandžukića iz Bayerna u Atletico (20), te Rakitića iz Seville u Barcelonu (18). Marko Livaja za čak 5,5 milijuna eura prešao je iz Atalante u Rubin, a Šime Vrsaljko za tri milijuna eura iz Genoe u Sassuolo. Niko Kranjčar se vratio u QPR, dok je Ivan Kelava otišao na posudbu u talijanski drugoligaš Carpi.

Milan Badelj pretposljednji je dan prijelaznog roka za četiri milijuna eura prešao iz HSV-a u Fiorentinu, a Fran Brodić jučer je i službeno potpisao trogodišnji ugovor s Club Bruggeom.

Dinamo puno trošio

A Mario Mandžukić jučer je dobio i konkurenta u napadu Atletica. Diego Simeone konkurenciju u napadu zaoštrio je dovođenjem talijanskog reprezentativca Alessija Cercija iz Torina. No, Mandžo će sigurno ostati prvi Simeoneov izbor.

Kupovali su i klubovi Prve hrvatske nogometne lige. Ustvari, kupovao je Dinamo. Plavi su od Bayera otkupili Juniora Fernandesa (2,5 milijuna eura), iz Olympiakosa su za 1,5 mil. eura doveli Machada, a Hajduku su isplatili 900.000 eura za Franka Andrijaševića. Što se tiče odlazaka, najzvučniji su Halilovićev prelazak u Barcelonu i Pašalićev u Chelsea (na posudbi u Elcheu).

Najveći transferi ovog ljeta:

Luis Suarez (Liverpool - Barcelona) 81 mil. €

James Rodriguez (Monaco - Real) 80

Angel di Maria (Real - Manchester United) 75

David Luiz (Chelsea - PSG) 50

Eliaquim Mangala (Porto - Man. City) 40

Diego Costa (Atletico - Chelsea) 38

Alexis Sanchez (Barcelona - Arsenal) 37

Luke Shaw (Southampton - M. United) 37

Ander Herrera (Athletic - M. United) 37

Romelu Lukaku (Chelsea - Everton) 36

Veći transferi tijekom ponedjeljka:

21:45 Ivan Kelava otišao je na jednogodišnju posudbu u talijanski drugoligaš Carpi. 26-godišnji vratar je 2013. iz Dinamo prešao u Udinese, ali tamo nije puno branio pa se odlučio za klub u kojem neće sjediti na klupi.

20:45 Daley Blind novi je igrač Manchester Uniteda. Ajax će dobiti oko 18 milijuna eura.

20:00 Engleski mediji pišu da će Danny Welbeck iz Manchester Uniteda prijeći u Arsenal. Klub bi trebao promijeniti i Alvaro Negredo koji se neće naigrati u Cityju pa bi otišao na posudbu u Valenciju.

19:30 Miroslav Ćiro Blažević preuzet će Zadar s kojim ga čeka borba za ostanak. - Osjećam se izvrsno, još uvijek sam najbolji trener – kazao je Ćiro.

19:00 - Smatram da s pravom možemo razmišljati da držimo korak s Dinamom i da kvalitetno nastupamo u Europskoj ligi - rekao je Ruben Lima na predstavljanju u Rijeci.

18:00 - Napravit ću sve da se odužim ljudima koji su me doveli i koji imaju povjerenja u mene. Real Madrid je ostvarenje sna i  najveći klub. Ovdje želim napraviti velike stvari - rekao je Javier Hernandez koji je danas predstavljen u Realu.

17:00 Milan je doveo Jonathana Biabianyja iz Palerma, John Arne Riise je potpisao za ciparski Apoel, David N'Gog novi je igrač Remisa, dok je Tottenham posudio Lewisa Holtbyja HSV-u.

15:00 Zenit je doveo - Barta Simpsona iz popularnog crtanog filma Simpsoni. Bart je uspješno prošao liječnički test nakon čega je potpisao ugovor i odradio prvi trening. Dakako, radi se marketinškoj akciji.

14:30 Rijeka je dovela dva pojačanja, stigli su Portugalac Ruben Lima iz Dinama te Crnogorca Marko Vešović iz Torina. Vratar Simon Sluga će na posudbu u Lokomotiva, Dario Čanađija i Josip Brezovac u Serie B, dok će napadač Adis Jahović u Rusiju.

14:00 Javier Hernandez prešao je u Real Madrid. Meksikanac na Santiago Bernabeu stiže na jednogodišnju posudbu. Kod Luisa van Gaala je izgubio mjesto u početnoj postavi, a sudeći po fotomontažama na Twitteru i u Realu ga očekuje klupa.

12:00 Radamel Falcao je novi igrač Manchester Uniteda. Strani mediji pišu da će crveni vragovi platiti Monacu deset milijuna eura za jednogodišnju posudbu nakon čega mogu otkupiti ugovor za 55 milijuna eura.

>> Milan Badelj za 4 milijuna eura potpisuje za Fiorentinu

Komentara 1

DO
dogeatdog
09:42 02.09.2014.

Angel di Maria (Real - PSG) 75 ??????????? Svašta

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije