Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turbulentno razdoblje Hajduka

Tudor ostaje, tinja sukob s Vučevićem

27.07.2014., stadion Kantrida, Rijeka - MAXtv 1. HNL, 02. kolo, HNK Rijeka - HNK Hajduk. Josip Brezovac, Anas Sharbini. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL
29.07.2014.
u 12:07

Od trenera klub traži dobre rezultate, a ne bi dali "ni kunu" za pojačanja igračkog kadra koji je i kratak i kvalitetom slab.

Najvažnija vijest dana iz Poljuda stigla je u službenom mailu Hajdukova glasnogovornika. U rasporedu trodnevnog putovanja u Kazahstan pod aktivnostima u srijedu stoji "14 sati (18 po lokalnom vremenu) konferencija za novinare trenera Hajduka Igora Tudora".

Znači, nema potresa nakon poraza u Rijeci, trener je i dalje u sedlu. Tudor će sigurno voditi prvu utakmicu 3. pretkola Europske lige protiv Šahtjora u Karagandiju.

U bespuće Kazahstana

A što će biti dalje, nitko ne zna jer Hajduk posljednjih tjedana živi u posebno turbulentnom vremenu. Iza Tudora su tri poraza, remi i samo jedna pobjeda. U bespućima Kazahstana do kojeg se putuje "dva dana i dvije noći" Tudor će tražiti svoj mir za ostanak na klupi.

Otvaranje sezone, ali i cjelokupna slika, doveli su ga do toga da je sve manje svijetlih tonova kada se ocjenjuje njegov rad. U vodstvu kluba sve više je onih koji imaju upitnike nad trenerom. Od trenera koji je bio budućnost, strateg za tri sezone, postao je trener za kojim nitko ne bi previše žalio.

Nije tajna da se Tudor i ne slaže sa sportskim direktorom Goranom Vučevićem, svako malo iz svlačionice procure informacije o njihovu sukobu.

Ali, da se razumijemo, sve je to normalno, ovo što se događa Hajdukova je realnost. Samo nepopravljivi optimisti mogli su očekivati neki drugačiji učinak od ovog što se dogodio u Rijeci. Trenutačni kadar, posebno kada izostane četiri-pet igrača kao u Rijeci (Vršajević, Milović, Maglica, Sušić, Jo), nije za gornji dom hrvatske lige i veliko je pitanje bi li promjena trenera uopće donijela nekakav pomak.

Treba im 10 milijuna eura

Hajduk nema novca, ne može dovesti kvalitetnog igrača. Baš oko toga često su se znali sukobiti Tudor i Vučević. Primjerice, Mato Jajalo već je spakirao stvari za Split, trebao je postati igrač Hajduka i onda je na putu doznao da nema ništa od posla. Put ga je odveo do Sarajeva i sada do Rijeke u kojoj je postao jedan od glavnih igrača. Naravno, Vučević ima svoj put, koji je podcrtao Nadzorni odbor, a to je: "prodaj skupo, kupuj jeftino ili ništa". S druge strane Tudor želi momčad s kojom bi mogao parirati vrhu lige, pokušati se probiti u Europu.

Jer, svjestan je da se njegov rad ipak na kraju mjeri kroz rezultat. I tako se Hajduk stalno vrti u začaranom krugu iz kojeg se može izaći samo uz financijsku injekciju od nekih desetak milijuna eura.

>> Kramarić: Hat-trick Hajduku će za mene biti posebna uspomena

Komentara 14

Avatar Ron Burgundy
Ron Burgundy
12:38 29.07.2014.

A tu financijsku injekciju će dati tko? Lani je pokušao amerikanac Glover pa ga je grad Split odbio. Slijedi životarenje kluba dok za koju godinu ne dođe drugi investitor, ali taj će ponuditi manje od Glovera. I opet će svi biti protiv prodaje...

DU
Deleted user
13:17 29.07.2014.

Ja mislim da je najbolje da opet napišu jedno prosvjedno pismo i ponovo zaprijete istupanjem iz lige ako im se ne osigura minimalno 3. mjesto.

LI
list68
14:40 29.07.2014.

Mislim da uopće nije vijest "poraz Hajduka od Rijeke", neće biti vijest ni poraz Hajduka od "Slaven Belupa", a konačno ni ispadanje Hajduka u drugu ligu ne bi bila vijest, samo to posljednje se neće dogoditi, jer zna to čak i takozvani "HNS", da bez Hajduka nema ni lige , ma kako se ona zvala. Bez novca, trenera, i igrača, svima je jasno, nema rezultata. Da se "crveni" Baldasar nije umiješao Hajduk bi bio prodan, ali taj kupac ga nikamo ne bi odnio, i dalje bi on igrao na Poljudu, i ostvarivao "kakve -takve" rezultate, no očito da bez "mita", nema prodaje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije